Το τρίτο σενάριο με τον υποψήφιο – έκπληξη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Η διαδικασία για αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στον «αέρα» μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα διαδοχής για σοβαρούς λόγους υγείας.

Η προεκλογική διαδικασία όπως ήταν φυσικό έχει ανασταλεί χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει ξανά, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπηδήσει και κάποια νέα υποψηφιότητα από τον κύκλο της κ. Γεννηματά.

«Τα πολιτικά εκ των πραγμάτων για τούτες τις ώρες και σήμερα και αύριο, έχουν εκ των πραγμάτων παγώσει. Τις επόμενες ημέρες με νηφαλιότητα τα αρμόδια όργανα θα συνεδριάσουν για να δουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες», δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Μιλώντας πάντως στην ίδια εκπομπή, ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και πως δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις ημερομηνίες και για την πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εκλογές. «Τέτοια γεγονότα καμιά φορά μπορούν να αφυπνίσουν, να κινητοποιήσουν, να συσπειρώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, φέρονται να επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά και να συμφώνησαν να συναντηθούν και δια ζώσης για να συζητήσουν για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

Κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής ανέφεραν στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν τουλάχιστον τρία σενάρια για τα επόμενα βήματα του κόμματος έως την εκλογή νέας ηγεσίας:

  1. Μετά από παύση λίγων ημερών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων και η πορεία προς τις εκλογές.
  2. Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαν να αναβληθούν επ’ αόριστον έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
  3. Στο «τραπέζι» τέθηκε ακόμα και το σενάριο να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ ο οποίος και θα οδηγήσει ομαλά το κόμμα στην αλλαγή ηγεσίας.

Ειδικά αυτό το τρίτο σενάριο θεωρείται απίθανο, καθώς στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ρητά ότι ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά της παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ