Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Το ντοκουμέντο της ντροπής: Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διαρρέουν από το Μαξίμου

  Γελάει ο κόσμος πλέον με τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου για τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

  Οι αποδέκτες της… πληροφορίας κάνουν τόσο πρόχειρη δουλειά που καρφώνονται, αφού γράφουν τα ίδια.

  Γράφει για παράδειγμα η ιστοσελίδα powergame.gr επιρροής Μαρινάκη: “! Στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της τελευταίας βδομάδας, η ΝΔ δείχνει να αυξάνει τα ποσοστά της. Βλέπετε στις μεγάλες κρίσεις ο κόσμος συσπειρώνεται στις ηγεσίες του. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη κάποιοι (όχι λίγοι) εισηγούνται στον πρόεδρο Μητσοτάκη να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές”.

  Γράφει και η στήλη “Θεωρείο” της Καθημερινής:

  Πολλές είναι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που «τρέχει» το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τα αποτελέσματα που αποκαλύπτει η στήλη να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

  Πρώτον, είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. από τον… περασμένο Αύγουστο και τις πυρκαγιές παρουσιάζει άνοδο περίπου μιας μονάδας, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και τις δύο. Ο λόγος είναι πως οι πολίτες πάντα στις κρίσεις, όπως αυτή που βιώνουμε, συσπειρώνονται γύρω από την ηγεσία. Την ίδια ώρα, όμως, μικρή αλλά σαφή άνοδο καταγράφει και το κόμμα του Βελόπουλου, που φαίνεται να συσπειρώνει τους εν Ελλάδι ρωσόφιλους, που έχουν μια τελείως αντίθετη άποψη για τη ρωσική εισβολή.

  Ελαφρά πτώση

  Για πρώτη φορά καταγράφεται φρένο στην ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ακόμα και υποχώρηση στα ποσοστά. Και αυτό το εύρημα συνδέεται με τον πόλεμο, καθώς στις ίδιες δημοσκοπήσεις ένα κομμάτι κεντρώων επαναπατρίζεται στη Ν.Δ. υπό τον φόβο του πολέμου και των πολλαπλών επιπτώσεων, είτε αυτών που ήδη υπάρχουν –βλέπε οικονομία– είτε μελλοντικών στις διεθνείς ισορροπίες.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ