Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα τρία μηνύματα του Βενιζέλου που προκάλεσαν εκνευρισμό στο Μαξίμου

  Πολλά ερωτήματα έχει αρχίσει να δημιουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού το τελευταίο διάστημα, μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, έχει προχωρήσει σε τρία «χτυπήματα» σε βάρος της κυβέρνησης.

  Καίτοι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκει τη… δημοσιότητα και έχει αποσυρθεί από τη σφαίρα των ΜΜΕ, προκάλεσε δυσφορία στους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη τρεις φορές: η πρώτη ήταν όταν τα «έψαλλε» στην κυβέρνηση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο. 

  Η δεύτερη ήταν όταν ανέδειξε τις γκρίζες ζώνες και τα «ψιλά γράμματα» στο άρθρο 2 της ελληνογαλλικής συμφωνίας, αφού η αμυντική συνδρομή αφορά μόνο τμήματα της επικράτειας των δύο χωρών (άρα όχι την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα…) και ενεργοποιείται μόνο αν διαπιστώσουν οι δύο χώρες «από κοινού» προσβολή και παραβίαση της επικράτειάς τους. 

  Το τρίτο «χτύπημα» ήταν ένα μήνυμα που έστειλε στο Μαξίμου ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τις γερμανικές εκλογές.

  Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των κυβερνήσεων συνεργασίας και, αναφερόμενος στο «υπόδειγμα» της Γερμανίας, πιθανολόγησε πως μπορεί στο τέλος η κυβέρνηση να… αναθεωρήσει τις αποφάσεις για τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική. 

  Λέτε να εννοεί ότι σε αυτές τις πρώτες εκλογές μπορεί τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά από τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου;

  Ποιος ξέρει. Πάντως, τα τρία «μηνύματα» του θεσσαλονικιού πολιτικού ενόχλησαν τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη…

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmatrix24.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ