Σκάνδαλο και πρόκληση για τη Δημοκρατία η ανακοίνωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Φλώρου – Προκαλούν οι πολιτικές του φιλοδοξιες – Σοκάρουν όσα λέγονται στο παρασκήνιο (pic)

Αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, πέρα από την ανοιχτή πρόκληση έναντι των δημοκρατικών θεσμών και του πολιτεύματος, η διόλου τυχαία ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με αφορμή την κηδεία του υποστράτηγου επί τιμή, εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη.

Θα καταλάβετε παρακάτω γιατί γράφουμε «διόλου τυχαία»

Σε αυτή διαβάζουμε πως ο πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην κηδεία ως «εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης», δηλαδή ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ναι καλά διαβάσατε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – γράφει η ανακοίνωση – παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι λίγο παρακάτω η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Την εξόδιο ακολουθία τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης….».

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Η κίνηση του Κωνσταντίνου Φλώρου δημιουργεί μία σειρά από ερωτήματα: Τι πολίτευμα έχουμε σε αυτή τη χώρα; Δεν έχουμε Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Υπάρχει πρωτόκολλο στο πολίτευμά μας σύμφωνα με το οποίο μπορεί αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων να εκπροσωπεί την κυβέρνηση, παρακάμπτοντας μάλιστα ιεραρχικά τον πολιτικό προϊστάμενο, δηλαδή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;

Το πρωτοφανές γεγονός θα μπορούσε να το συναντήσει κανείς σε σκοτεινές εποχές που υποτίθεται έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, δεκαετίες πριν, όχι σήμερα, σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Εκτός, όμως, από τα ερωτήματα υπάρχουν και οι πληροφορίες που δείχνουν μία κατάσταση εξαιρετικά περίπλοκη που νομοτελειακά θα δημιουργήσει νέα ερωτήματα στο μέλλον. Διότι υπάρχει και το ρεπορτάζ που αποκαλύπτει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος έχει… υψηλές φιλοδοξίες με τις κακές γλώσσες να λένε πως οραματίζεται τον εαυτό του ακόμη και υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο φαίνεται ότι βιάζεται να βάλει τον εαυτό του στη θέση του κυβερνητικού αξιωματούχου και του πολιτικού προϊσταμένου. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο τοποθετεί προκλητικά τον εαυτό του στη θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης με τρόπο μάλιστα που υποδηλώνει διάθεση να ταπεινώσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Φλώρος λένε ότι θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και έχει στο μυαλό του και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το ερώτημα εδώ είναι από που ακριβώς αντλεί την αυτοπεποίθηση ώστε να προβαίνει σε… ανοιχτές προκλήσεις έναντι του πολιτεύματος, της κυβέρνησης, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του ίδιου του πρωθυπουργού.

Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα εν έτει 2021. Και υπάρχει και ένα τελευταίο ερώτημα: Τι λέει για όλα αυτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;

ΥΓ: Ακούγονται πολλά για τη δραστηριότητα του κυρίου Φλώρου και οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα απασχολήσει ξανά το ρεπορτάζ και τα ΜΜΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ