Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σενάρια για ταυτόχρονες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία – Ο Ερντογάν και η ημερομηνία «κλειδί»

  Πολύ πιθανό είναι το σενάριο να δούμε ταυτόχρονες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, κάτι το οποίο συζητείται ήδη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για 14 Μαΐου.

  «Όπως ο αείμνηστος Αντάν Μεντερές νίκησε στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 με το σύνθημα ‘φτάνει πια τον λόγο τον έχει ο λαός’. Έτσι και τώρα το 2023 θα πούμε ‘η απόφαση και η λόγος είναι του λαού’ και θα νικἠσουμε. Φτάνει πια, η απόφαση όπως και η άποψη είναι του λαού», είπε ο τούρκος πρόεδρος.

  Αν διεξαχθούν στην Ελλάδα εκείνη τη μέρα οι δεύτερες κάλπες αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 9 Απριλίου, αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μεσοδιάστημα 4-5 εβδομάδων.

  Στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού Show TV αναφέρθηκαν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα εξής: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές; Aυτή είναι η πολιτική ατζέντα. Πότε θα στηθούν οι κάλπες; 85 εκατομμύρια πολίτες αυτό περιμένουν να μάθουν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας για πρώτη φορά μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Έρντογάν υπενθύμισε την 14η Μαΐου όπου τότε ο Αντνάν Μεντερές ήταν ο νικητής των εκλογών».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ