Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Intralot: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως και 66.840.000 ευρώ ενέκρινε το ΔΣ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά ποσό έως εξήντα έξι εκατομμύρια οκτακόσιες σαράντα χιλιάδες εξήντα τέσσερα Ευρώ και πενήντα λεπτά (€66.840.064,50) ενέκρινε το ΔΣ...
More

  Latest Posts

  Ποια ονόματα «παίζουν» για τη θέση υπηρεσιακού πρωθυπουργού

  Η κλασική ρήση, ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», ισχύει και για τις πρόωρες εκλογές, αφού οι πάντες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της αγοράς και ένα μέρος της κοινωνίας – μη νομίζετε ότι όλοι ασχολούνται με τις εκλογές – εξυφαίνονται σενάρια για το πότε θα τις εξαγγείλει, ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες, τι θα γίνει την πρώτη Κυριακή ή τη δεύτερη, ή και την …τρίτη κλπ, κλπ.

  Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση απο την πρώτη Κυριακή αφού το σύστημα ειναι απλή αναλογική, θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό κάποιον από τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων.

  Δεν είναι όμως απαραίτητο αυτό, αφού τα κόμματα μπορούν να συνεννοηθούν και να υπάρξει υπηρεσιακός πρωθυπουργός άλλο πρόσωπο, όχι δικαστικός.

  Και αυτό γιατί υπάρχει η εκτίμηση, ότι αφού τα ελληνοτουρκικά είναι σε έξαρση, καλό θα ήταν στο τιμόνι της χώρας για 30-40 μέρες να είναι ένα πρόσωπο, έμπειρος στα πολιτικά που μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας κρίσης αν μας «κάτσει καμιά στραβή στη βάρδια».

  Όπως χαρακτηριστικά γράφει το topontiki.gr, στο παρασκήνιο πέφτουν πολλά ονόματα. Πρώην υπουργοί, τραπεζίτες, οικονομολόγοι με πολιτική εμπειρία.

  Θα συμφωνήσουν τα κόμματα σε αυτήν την επιλογή; Το πιθανότερο, αφού αν συμβεί κάτι, ποιος θα είναι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που θα χρεωθεί μία στραβοτιμονιά στα εθνικά θέματα;

  Οπότε, το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής. Εδώ, ακούγονται πολλά και διάφορα, ακόμα και το όνομα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Κωστα Σημίτη.

  Να το δούμε κι αυτό…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ