Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Οι τρεις στόχοι του Αντώνη Σαμαρά

  Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν εκείνη που μονοπώλησε το ενδιαφέρον κατά την τρίτη και τελευταία μέρα του συνεδρίου της ΝΔ, καθώς είχε αντιπολιτευτική χροιά και αρκετά αιχμηρά μηνύματα.

  Όπως γράφει η στήλη “Θεωρείο” στην Καθημερινή, οι τρεις βασικοί στόχοι του πρώην πρωθυπουργού, όπως τους αντιλήφθηκε ο γράφων, ήταν οι εξής: πρώτον, να «επανασφραγίσει» πως αυτός είναι ο εκφραστής της λεγόμενης «δεξιάς πτέρυγας» της Ν.Δ. Οι πολλές αναφορές στην «πατρίδα» και τη θρησκεία –ακόμα και μέσω του Παΐσιου, που προκάλεσε πολλά σχόλια– αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. Δεύτερον, η επιδίωξη αυτή «επέβαλε» να «κοντύνει» ο Νίκος Δένδιας, που τα τελευταία χρόνια, λόγω και της έντασης με την Τουρκία, έχει ανεβάσει τις μετοχές του στον λεγόμενο «πατριωτικό» χώρο. Η αποστροφή Σαμαρά πως η φράση «δεν θα τρυπήσουμε τη θάλασσα» –που την έχει πει ο Νίκος Δένδιας– ήταν ατυχής, είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο.
  Επίσης, ο Σαμαράς σίγουρα θέλησε με την τοποθέτησή του να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, πως θα εκφράζει άποψη για θέματα που ιεραρχεί ψηλά, όπως για παράδειγμα η υπόθεση Novartis, αλλά και για τη φυσιογνωμία του κόμματος, τονίζοντας πως «Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ