Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ξέσπασμα Τσιόδρα στο παρασκήνιο για το «ιερό deal» Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

  Το χάσμα απλά διευρύνεται! Σωτήρης Τσιόδρας και κυβέρνηση… απομακρύνονται κάθε μέρα και περισσότερο, ενώ η νέα παράκαμψη της επιτροπής αναφορικά με τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν το τελευταίο επεισόδιο.

  Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο επικεφαλής της επιτροπής, δυσφόρησε έντονα από το γεγονός ότι ο «ιερός συμψηφισμός» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επετεύχθη αρκετά 24ωρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση (σ.σ.: για την Παρασκευή) των ειδικών με επίκεντρο την πασχαλινή ανάπαυλα και τους όρους τέλεσης των λειτουργιών.

  Εκεί διαφωνεί ο Τσιόδρας


  Ο κ. Τσιόδρας, μαζί με άλλα μέλη της επιτροπής, φέρεται να εκφράζει ενστάσεις και για το περιεχόμενο των αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που «κυοφορούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία λόγω του συγχρωτισμού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την «ομάδα των διαφωνούντων». Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκεται η απόφαση που αφορά την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα εντός των ναών. Μεγάλη ομάδα ειδικών προσεγγίζει με επιφύλαξη και την περιφορά του επιταφίου, θεωρώντας ότι εγκυμονεί κινδύνους συνωστισμού, παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο. Υπό αυτό το πρίσμα, σήμερα θα συνεδριάσει τελικά η ολομέλεια της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

  Με βάση τα πρακτικά της 19ης Μαρτίου -που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας-, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αντιταχθεί στις ειλημμένες αποφάσεις που αφορούσαν την τέλεση λειτουργιών -με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς- για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Στις 7 Απριλίου ο κ. Τσιόδρας έχει εκτιμήσει ότι την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα, εάν ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 1,1, οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 1.200. Σημειώνεται ότι η επιστημονική κοινότητα χτυπά ήδη καμπανάκι λόγω των στοιχείων από τα λύματα της Αττικής, που αποτυπώνουν την αύξηση (κατά 171%) του ιικού φορτίου.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗeretikos.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ