Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Με έκπληξη παρατήρησα στη..» – Αληθινές βόμβες και αποκαλύψεις Κούλογλου για τις σχέσεις του Τσίπρα με τον Τσακαλώτο – Χοντρό παρασκήνιο

  Την απορία του για την απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας από τον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε με άρθρο του ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου.

  Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr, o Σ. Κούλογλου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «με έκπληξη παρατήρησα στη χθεσινή, επικοινωνιακά άψογα οργανωμένη, συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τo οικονομικό του πρόγραμμα, ότι απουσίαζε ο υπουργός που χειρίστηκε επί χρόνια την οικονομία και τα πήγε και καλά».

  Προσέθεσε, μάλιστα, με νόημα ότι «υποτίθεται ότι, με τις αλλαγές που έγιναν το φθινόπωρο, ο Ε. Τσακαλώτος θα επόπτευε τον τομέα της οικονομίας, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο τίτλος του επόπτη ήταν κάτι σαν τιμητική αποστρατεία», υπογραμμίζοντας την εμπειρία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ειδικά για το ζήτημα της… απουσίας του Τσακαλώτου από την παρουσίαση του προγράμματος, ο Σ. Κούλογλου έγραψε:

  Με έκπληξη παρατήρησα. στη χθεσινή, επικοινωνιακά άψογα οργανωμένη, συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τo οικονομικό του πρόγραμμα, ότι απουσίαζε ο υπουργός που χειρίστηκε επί χρόνια την οικονομία και τα πήγε και καλά.

  Υποτίθεται ότι, με τις αλλαγές που έγιναν το φθινόπωρο, ο Ε. Τσακαλώτος θα επόπτευε τον τομέα της οικονομίας, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο τίτλος του επόπτη ήταν κάτι σαν τιμητική αποστρατεία. Η Έ. Αχτσιόγλου και ο Α, Χαρίτσης είναι πολύ αξιόλογα στελέχη, αλλά ο Τσακαλώτος είναι γνώστης του θέματος και δεν υπήρχε λόγος να λείπει. Αποκλείστηκε και από την συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας με το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) παρότι κανείς άλλος δεν γνωρίζει τόσο καλά τις χρηματοπιστωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες.

  Mάλιστα το Πρώτο Θέμα της Κυριακής είχε σχετικό ρεπορτάζ για τον αποκλεισμό Τσακαλώτου, με τίτλο «Τον εξαφάνισαν από το Ζoom, χωρίς ταρατατζούμ». Στη… φιλική αυτή εφημερίδα, «παράγοντες κοντά στο προεδρικό περιβάλλον» δήλωναν ότι ο Α. Τσίπρας «δεν έχει πλέον την αίσθηση ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ο αδιαμφισβήτητος γκουρού τον οποίο να πρέπει να ακούει σε όλα τα μείζονα θέματα της οικονομίας, το πολύ πολύ να διασκεδάζει απλώς με τα σπαστά ελληνικά του που κάνουν τα περίφημα ανέκδοτά του να βγάζουν χιούμορ ακόμη κι όταν είναι πιο κρύα κι από το χιονόνερο στο Σάσσεξ όπου σπούδασε »! Τέτοια ωραία ατμόσφαιρα. Η πάσα που έγραφαν και τα Νέα.

  Δεν ξέρω τι ακριβώς χωρίζει τον Τσίπρα από τον Τσακαλώτο. Σε πολιτικό επίπεδο, γιατί η πάλη των τάσεων δεν ενδιαφέρει παρά ένα πολύ στενό κύκλο και δεν έχει καμία σχέση με την πάλη των τάξεων. Οι πολιτικές διαφωνίες θα πρέπει να συζητηθούν επιτέλους, θα παρθούν αποφάσεις σεβαστές από όλους, ενώ πρέπει και από τους δύο να γίνουν βήματα συνεννόησης και συνεργασίας. Από τη μάχη εναντίον της πιο διεφθαρμένης και ανίκανης κυβέρνησης δεν επιτρέπεται να υπάρχουν απουσίες για προσωπικούς ή άλλους λόγους, που μάλιστα δεν διατυπώνονται ευθαρσώς.

  Με τη χθεσινή εκδήλωση και τις προτάσεις που κατέθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιχειρεί άνοιγμα στη μεσαία τάξη, σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί μαζί της. Αλλά ας μη γελιόμαστε, ελάχιστοι από τους αποδέκτες θα διαβάσουν αναλυτικά το κείμενο. Όλα παίζονται σε συμβολικό επίπεδο και η απουσία ενός δημοφιλούς στελέχους, με ισχυρές συμπάθειες στην κοινή γνώμη, δεν δίνει θετικό μήνυμα. Άλλωστε η μεσαία τάξη προτιμά την αξιοκρατία από την κομματικοκρατία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ