Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Θανάσιμα μυστικά στα δημόσια νοσοκομεία

  Του Βασίλη Σκουρή

  Τα τελευταία 24ωρα έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των τριπλά εμβολιασμένων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Για παράδειγμα, το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 213 (59,66%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 144 (40,34%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Όπως μας είπε μέλος της επιτροπής των ειδικών που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας, ανάλογη τάση δεν παρατηρείται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή στις ΗΠΑ.

  Τι ακριβώς συμβαίνει; Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την κατ οίκον φροντίδα (αποστολή φαρμάκων μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ), με τις νοσηλείες και τις δυνατότητες του ΕΣΥ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. Γι αυτό άλλωστε καταγράφεται ελληνικό ρεκόρ θνητότητας στις ΜΕΘ από Covid-19.

  Ο πόλεμος στην Ουκρανία και τις τελευταίες μέρες η φρίκη της Πάτρας έχουν βγάλει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την πανδημία. Ωστόσο, εξακολουθούν να πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι καθημερινά χωρίς αυτό να απασχολεί την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

  Έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά για να εξηγηθεί η ελληνική ιδιαιτερότητα του υπερβολικού αριθμού θανάτων από κορονοϊό: Ανεπαρκείς υποδομές, υποστελέχωση του ΕΣΥ, έλλειψη εξειδίκευσης προσωπικού, υποβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθυστερημένη εισαγωγή στα νοσοκομεία λόγω άγνοιας, προκαταλήψεων ή θρησκοληψίας.

  Δεν έχει δοθεί, όμως, μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ερμηνεία που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση αλλαγών στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, εφόσον βέβαια υπήρχε η πολιτική βούληση.

  Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την αύξηση διασωληνώσεων τριπλά εμβολιασμένων ασθενών. Το θέμα δεν αγγίζεται καν και απλώς αφήνεται να εννοηθεί ότι από φθινόπωρο πάμε για τέταρτο εμβόλιο αφού κάνουμε μια τρίμηνη-τετράμηνη θερινή-τουριστική ανάπαυλα.

  Είναι εντελώς λάθος να κρύβεται ένα πρόβλημα και να επιχειρείται να λυθεί χωρίς να εντοπιστεί η αιτία του. Η επιτροπή Τσιόδρα έχει χρέος να πάρει θέση.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ