Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η απουσία του Καραμανλή και των καραμανλικών που προκάλεσε ανησυχία στον Μητσοτάκη

  Του Βασίλη Σκουρή

  Έχει ασφαλώς τη σημασία του:

  Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Από τους πρώην πρωθυπουργούς που είχαν προσκληθεί, εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Παναγιώτη Πικκραμένο που έδωσαν το παρόν, δεν παρέστησαν -εκτός του Κώστα Καραμανλή- οι Κώστας Σημίτης (όχι για πολιτικούς λόγους λένε οι πληροφορίες) και Αλέξης Τσίπρας.

  Η απουσία του Κώστα Καραμανλή, πάντως, λόγω και του ρόλου που έπαιξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ πριν 40 χρόνια -αλλά όχι μόνο λόγω αυτού- έχει ασφαλώς ιδιαίτερο πολιτικό νόημα.

  Πολύ περισσότερο που δεν παρέστησαν δυο εμβληματικοί εκπρόσωποι του «καραμανλισμού» στη χώρα και στενοί συνεργάτες πολιτικού που πρωτοστάτησε για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εκ των κορυφαίων διπλωματών, Πέτρος Μολυβιάτης.

  Και μιλάμε για εκδήλωση στο Ζάππειο, εκεί που υπογράφτηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ! Παρόντων, μάλιστα, του τότε προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, αλλά και των πρωθυπουργών της Ιταλίας, Αντρεόττι, του Βελγίου, Μαρτένς, της Ολλανδίας, Βαν Αγκτ, της Ιρλανδίας, Λυντς και του Λουξεμβούργου, Τορν, όπως και του αντικαγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γκένσερ, και του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζένκινς.


  ΥΓ: Η παρουσία της ΕΕ στην τελετή υπήρξε υποβαθμισμένη. Ούτε καν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν παραβρέθηκε.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ