«Βόμβα»: Ποιον πασίγνωστο δημοσιογράφο θέλει υποψήφιο ο Τσίπρας

Τη στενή σχέση που απέκτησε ο Αλέξης Τσίπρας με την Εκκλησία κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του δεν έχει σκοπό να την εγκαταλείψει, αλλά αντίθετα επιθυμεί να την κάνει «επίσημη».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να έχει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του κάποιο πρόσωπο που θα συμβολίζει αυτή τη σχέση και θα δείχνει πως η αξ. αντιπολίτευση έχει σταθερούς δεσμούς με την Ελλαδική Εκκλησία.

Όπως γράφει η στήλη “Θεωρείο στην Καθημερινή” ιδανικότερο πρόσωπο για να συμβολίσει αυτή τη σχέση είναι ο Κώστας Δήμτσας, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου και πρόσωπο με έντονη κοινωνική προσφορά μέσα από τις τάξεις της Εκκλησίας, κάτι που «ταιριάζει» στην αξ. αντιπολίτευση. 

Ο Δήμτσας διετέλεσε και διοικητής του Αγίου Ορους επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και μετά το 2019 εξακολουθεί να αποτελεί ατύπως τον σύνδεσμο μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Κουμουνδούρου.

Όπως συμπληρώνει η στήλη της εφημερίδας:

Δεν ξέρω αν τελικά συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια, καθώς εξαρτάται από τον ίδιο, η επιθυμία πάντως του κόμματος είναι δεδομένη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών