Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Βουλευτές κατά υπουργών στη ΝΔ – Κλειστές οι πόρτες των υπουργείων

  Τεταμένες είναι οι σχέσεις υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που προκαλεί δυσφορία και πονοκέφαλο στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, απλώς τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί.

  Σε τέτοιο βαθμό ώστε χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη, όχι μία και δύο, αλλά παραπάνω φορές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Τα παράπονα (ενστάσεις) των βουλευτών είναι… εφ’ όλης της ύλης. Για τις επιμέρους πολιτικές (αποφάσεις) που υλοποιούν μεμονωμένα ορισμένοι υπουργοί, για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις-κλειδιά. Αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι επιλέγονται πρόσωπα που δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική σχέση με την παράταξη, αλλά προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Πρωτίστως όμως διότι βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των υπουργείων, ενώ συχνά – πυκνά, έρχονται α­ντιμέτωποι με την αλαζονική συμπεριφορά συμβούλων και στενών συνεργατών των υπουργών.

  Επί καθημερινής σχεδόν βάσεως το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται αποδέκτης της διαμαρτυρίας ενός ή περισσοτέρων βουλευτών του τύπου «ο τάδε υπουργός δεν βγαίνει στο τηλέφωνο» ή «περιμένω δύο μήνες να μου κλείσει ραντεβού». Άλλοι βουλευτές κατηγορούν υπουργούς ότι κάνουν διακρίσεις ως προς την ικανοποίηση αιτημάτων τοπικού χαρακτήρα.

  Θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας… καθησύχασε τους βουλευτές ότι έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματά τους. Παρά ταύτα, οι βουλευτές δεν είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα αλλάξει άρδην. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός τους δίνει τη συγκεκριμένη διαβεβαίωση.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ