Βουλευτές κατά υπουργών στη ΝΔ – Κλειστές οι πόρτες των υπουργείων

Τεταμένες είναι οι σχέσεις υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που προκαλεί δυσφορία και πονοκέφαλο στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, απλώς τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί.

Σε τέτοιο βαθμό ώστε χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη, όχι μία και δύο, αλλά παραπάνω φορές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Τα παράπονα (ενστάσεις) των βουλευτών είναι… εφ’ όλης της ύλης. Για τις επιμέρους πολιτικές (αποφάσεις) που υλοποιούν μεμονωμένα ορισμένοι υπουργοί, για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις-κλειδιά. Αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι επιλέγονται πρόσωπα που δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική σχέση με την παράταξη, αλλά προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Πρωτίστως όμως διότι βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των υπουργείων, ενώ συχνά – πυκνά, έρχονται α­ντιμέτωποι με την αλαζονική συμπεριφορά συμβούλων και στενών συνεργατών των υπουργών.

Επί καθημερινής σχεδόν βάσεως το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται αποδέκτης της διαμαρτυρίας ενός ή περισσοτέρων βουλευτών του τύπου «ο τάδε υπουργός δεν βγαίνει στο τηλέφωνο» ή «περιμένω δύο μήνες να μου κλείσει ραντεβού». Άλλοι βουλευτές κατηγορούν υπουργούς ότι κάνουν διακρίσεις ως προς την ικανοποίηση αιτημάτων τοπικού χαρακτήρα.

Θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας… καθησύχασε τους βουλευτές ότι έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματά τους. Παρά ταύτα, οι βουλευτές δεν είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα αλλάξει άρδην. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός τους δίνει τη συγκεκριμένη διαβεβαίωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1