Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Βενιζέλος για Qatargate: «Δυστυχώς ήδη καταγράφεται μια δημοσκοπική επίπτωση – Η ευθύνη είναι προσωπική»

  Σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη, με πολλές προσωπικές διηγήσεις, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος χθες στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Μακεδονία».

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της Εύας Καϊλή καθώς απαντώντας σε ερώτημα για αν το Qatargate θα επηρέασει τις εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως «δυστυχώς ήδη καταγράφεται μια δημοσκοπική επίπτωση. Στα θέματα όμως αυτά η ευθύνη, νομική και ηθική, είναι προσωπική και όχι παραταξιακή ή εθνική».

  Στη συνέχεια, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τη θέση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτές, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το κόμμα «προφανώς έχει αίσθηση εθνικής και θεσμικής ευθύνης που την πλήρωσε ακριβά και δεν θα αφήσει τον τόπο ακυβέρνητο να παραδέρνει». Σημείωσε επιπλέον, πως το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών θα έπρεπει να «πιέζει» τα δυο μεγαλύτερα κόμματα πρωτίστως και μετά το ΠΑΣΟΚ.

  Υπογράμμισε επιπλέον, ότι ο πρωθυπουργός απορρίπτει τις κυβερνητικές συνεργασίες, έχοντας εξαγγείλει διπλές εκλογές και επιχειρηματολογεί υπέρ της αυτοδύναμης, δηλαδή μονοκομματικής κυβέρνησής του. Από την άλλη, εξηγεί, πως ο κ. Τσίπρας συζητά το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, δηλαδή νικητής των εκλογών.

  Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις των δυο είναι εξαιρετικές. «Είναι ιδιαίτερα ευγενής και φιλικός. Πολιτικά αναγνωρίζει και σέβεται τον ευρύτερο ρόλο μου στα δημόσια πράγματα. Θέτει προς συζήτηση μείζονος σημασίας θέματα που έχουν σχέση με τους θεσμούς και την εξωτερική πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πως αξιολογεί έως τώρα το έργο του, απάντησε λακωνικά ότι σε αυτή τη φάση, προτιμά να του δώσει την ευχή του, να πετύχει το καλύτερο για την παράταξη και κυρίως για την πατρίδα.

  Στα γενικά της χώρας βλέπει «μια διάθεση αναπαραγωγής μετωπικών συγκρούσεων», ενώ ταυτόχρονα παρατηρεί ότι «για τα ουσιώδη ζητήματα ο βαθμός σύμπτωσης των τριών κομμάτων του συστημικού φάσματος που συγκροτούν τον άξονα του κομματικού συστήματος είναι εντυπωσιακά μεγάλος».

  «Χρειάζεται μεγαλύτερη ειλικρίνεια, γενναιοδωρία και διορατικότητα στη δημόσια συζήτηση, όχι μόνο τη στενά πολιτική αλλά και την κοινωνική», σημειώνει.

  Τέλος, μιλώντας για το δικό του πολιτικό μέλλον και αν σκέφτεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, απάντησε ότι «ο ρόλος δεν αναμένεται, «γίνεται» καθημερινά. Έχω αναφερθεί στη σημασία της μεταπολιτικής. Για να συνεισφέρεις στη λειτουργία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, δεν χρειάζεσαι ούτε έγκριση, ούτε πρόταση, ούτε αξίωμα».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ