Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αφόρητες πιέσεις στην Καϊλή να ομολογήσει ένοχη – Το «αντάλλαγμα»

  “Οι Βέλγοι δικαστές φέρεται να άσκησαν υπερβολική πίεση στην Εύα Καϊλή. Την πίεσαν να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση ότι θα αφεθεί ελεύθερη”. Aυτά αποκαλύπτει η “Corriere della Sera” για το σκάνδαλο “qatargate” την ώρα που ο Αντόνιο Παντσέρι, θα καταθέσει την Τρίτη (24/1) και αναμένεται να… τους “δώσει” όλους για να πέσει στα μαλακά.

  Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αρνείται να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει, καθώς δε θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα, ότι η μητέρα της ήταν μια διεφθαρμένη πολιτικός.

  Πέντε καταθέσεις έχει δώσει

  Η Εύα Καϊλή εκτιμάται ότι έχει δώσει από τις 9 Δεκεμβρίου, πέντε καταθέσεις. Η πρώτη κατάθεση έγινε όταν πραγματοποιήθηκε έφοδος μέσα στο σπίτι της, παρουσία του ανακριτή Κλεζ.

  Εκεί, η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής φέρεται να παραδέχτηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων, ωστόσο στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει τη γραμμή της αθωότητάς της, παρότι πολλοί ήταν εκείνοι που τη συμβούλευσαν να συνεργαστεί με τις Αρχές, παραδεχόμενη την εμπλοκή της και εξασφαλίζοντας μία ποινή πολύ πιο ήπια.

  Όπως λένε νομικοί κύκλοι, σε αυτήν την περίπτωση θα είχε “τελειώσει” πολιτικά, θα μπορούσε όμως να γυρίσει σπίτι της με βραχιολάκι, ενώ θα είχε και τη μικρότερη δυνατή παραμονή της στη φυλακή.

  Ο Παντσέρι “απαντάει” στον Τζόρτζι;

  Ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Qatargate Αντόνιο Παντσέρι, έχει υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας που αρνήθηκε να υπογράψει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

  Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Παντσέρι ενέδωσε για δύο λόγους:

  Θορυβήθηκε με την έκδοση της κόρης του από την Ιταλία στο Βέλγιο
  Ήθελε να “απαντήσει” στην κατάθεση Τζόρτζι ο οποίος τα έριξε όλα πάνω του
  Ως αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας, η ποινή για τον Παντσέρι φαίνεται πως είναι ελαφρύτερη από αυτήν της Εύας Καϊλή, διότι θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για “ενεργητική δωροδοκία”. Θα πει δηλαδή ότι λειτούργησε ως μεσάζων ώστε να λαδωθούν κάποιοι άλλοι.

  Από την άλλη, η Εύα Καϊλή θα κατηγορηθεί για “παθητική δωροδοκία”, δηλαδή ως το πρόσωπο το οποίο δωροδοκήθηκε, βαριά κατηγορία ειδικά για κάποιον που ασκεί δημόσιο λειτούργημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ευρωβουλευτής.

  Στις Βρυξέλλες επικρατεί αναβρασμός για την επόμενη κατάθεση Παντσέρι την Τρίτη. Πολλοί εκτιμούν ότι ο Ιταλός θα “δώσει” ευρωβουλευτές και από άλλα κόμματα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ