Αποχαιρετά την πολιτική ο Σαμαράς: Οι… μύχιοι πόθοι του που αναστατώνουν τον Μέγαρο Μαξίμου

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική πριν από τις επόμενες εκλογές έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Αντ. Σαμαράς. Έχουν ενημερωθεί σχετικά –διά της πλαγίας οδού– και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το 2023, όταν λήγει συνταγματικά η θητεία της σημερινής κυβέρνησης και ανοίγει ο δρόμος για νέα προσφυγή στις κάλπες, ο πρώην πρωθυπουργός θα διανύει το 72ο έτος της ηλικίας του και, όπως λένε συνομιλητές του, θεωρεί πως ό,τι είχε να προσφέρει στη χώρα και στην παράταξη το έπραξε και με το παραπάνω.

Πρόθεσή του είναι τα επόμενα χρόνια να ασχοληθεί ενεργά και επισταμένα με την οργάνωση και τη χρηματοδότηση του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, βασικός σκοπός του οποίου θα είναι η έρευνα, η μελέτη και η προβολή του έργου του στη διάρκεια της παρουσίας του στον πολιτικό στίβο.

Για τον λόγο αυτό θα μεταφέρει στο ίδρυμα όλο το αρχείο του, που αποτελείται από εκατοντάδες φακέλους και χιλιάδες έγγραφα και ντοκουμέντα που έχουν να κάνουν με γεγονότα και πρόσωπα της ιστορίας της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά (προσδοκά) ότι μέσω του ιδρύματος θα καταφέρει να ενισχύσει την πολιτική υστεροφημία του και παράλληλα να ανασκευάσει (διορθώσει) ορισμένες πτυχές της πολυτάραχης πολιτικής διαδρομής του.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν υπάρχει ούτε επιβεβαίωση αλλά ούτε και διάψευση σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι πρόθεσή του είναι να απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση των Μνημονίων με τα Σκόπια.

Πληροφορίες που έχουν ως πηγή παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου και δεν είναι σαφές αν στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα ή πρόκειται για… μύχιους πόθους.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;