Έρχεται η «Αριστερή Πλατφόρµα» των «Παπανδρεϊκών» στο ΚΙΝΑΛ – Ποιοι θα μετέχουν

Μπορεί ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει αποδεχτεί τη συντριβή που υπέστη στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ωστόσο με το αποτέλεσμα της βαριάς ήττας φαίνεται ότι δεν έχουν συμβιβαστεί αρκετά πρόσωπα από τον πολιτικό του περίγυρο.

Και αναφέρομαι σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν εμπλακεί στην προώθηση σεναρίων για συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικές είναι, άλλωστε, οι περιπτώσεις του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή Δημήτρη Ρέππα και του Μιχάλη Καρχιμάκη. Αμφότεροι εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες να υποστηρίζουν τη θέση πως η εκλογική προίκα που κέρδισε στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα πρέπει να «λεηλατηθεί» από την επέλαση του Νίκου Ανδρουλάκη, που ήδη οργανώνει τη νέα ηγετική ομάδα του.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά αυτό σημαίνει πως οι ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου (στον πρώτο γύρο έλαβε περί τις 75.000 ψήφους και στον δεύτερο γύρο περί τις 66.000) και κυρίως τα εκατοντάδες στελέχη που έτρεξαν σε όλη την Ελλάδα για να βοηθήσουν στις εσωκομματικές εκλογές τον πρώην πρωθυπουργό με κάποιον τρόπο θα πρέπει να οργανωθούν με όρους διακριτής παρουσίας στα εσωτερικά δρώμενα το προσεχές διάστημα και σίγουρα μέχρι το συνέδριο, όποτε αυτό πραγματοποιηθεί.

Αν μη τι άλλο, αυτή η παρασκηνιακή κινητικότητα παραπέμπει στην οικοδόμηση μιας τάσης με «αριστερό πρόσημο» εντός του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου