Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Άγριο παρασκήνιο: Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει την υποψηφιότητά του

  Του Βασίλη Σκουρή

  Το αργότερο έως την Πέμπτη ανακοινώνει την απόφασή του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου, μια απόφαση που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη Χαριλάου Τρικούπη και να δημιουργήσει αναταράξεις συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

  Σήμερα Κυριακή, ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους υποψήφιους για την ηγεσία, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ χθες συνομίλησε με τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Χάρη Καστανίδη.

  Ο Ανδρέας Λοβέρδος

  Το Σάββατο το βράδυ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Χαλκίδα, έδειξε ανήσυχος για την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, καλώντας τους πρώην προέδρους του κόμματος, μεταξύ αυτών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είναι εκτός κόμματος, να την εγγυηθούν! Είναι σαφές πως ο υποψήφιος για την ηγεσία ανησυχεί από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει τυχόν υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και από τον εκφυλισμό της όλης διαδικασίας από τις πολλές υποψηφιότητες. « Οι πρ. πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης οφείλουν να κάνουν ό,τι και η πρόεδρος: να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα της πορείας στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Οι ζυμώσεις για την υποψηφιότητα Γιώργου-Ποιοι «πιέζουν»

  Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», δέχεται πιέσεις να είναι υποψήφιος από ένα ευρύ φάσμα κομματικών στελεχών. Μεταξύ αυτών είναι ακόμα και στελέχη που στη σύγκρουση για την ηγεσία το 2007 είχαν στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως πχ φέρεται να είναι η Τόνια Αντωνίου, που τα τελευταία χρόνια στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θετικά βλέπουν μια υποψηφιότητα στελέχη που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και βρίσκονται σε τάση εντός του ΚΙΝΑΛ, ενώ φέρεται να υπήρξε συνάντηση με ενδιαφέρον μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Γιώργου Καμίνη. Σειρά βουλευτών, όπως πχ ο Γιώργος Αρβανιτίδης από τη Β΄ Θεσσαλονίκης, είναι μεταξύ των βουλευτών που παροτρύνουν τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι υποψήφιος, ενώ τελευταία θετικοί εμφανίζονται και ορισμένοι βουλευτές από «τα ορφανά της Φώφης», από εκείνους δηλαδή που στήριζαν την νυν πρόεδρο έως ότου ανακοινωθεί η απόσυρσή της από την κούρσα της διαδοχής, λόγω της αιφνίδιας εξέλιξης με την υγεία της.

  Στο πλευρό της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού είναι και μεγάλο μέρος των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο χώρο, όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών στελεχών του χώρου-μεταξύ αυτών φέρεται να είναι ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Στερεάς Απόστολος Κατσιφάρας, πιθανόν και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Εννοείται ότι στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται και στελέχη του ΚΙΝΑΛ που τον στηρίζουν παραδοσιακά, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, τα περισσότερα εκ των οποίων εργαζόταν έως τώρα παρασκηνιακά για την υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη.

  Τι θα πράξουν οι άλλοι υποψήφιοι για την ηγεσία

  Μεγάλο παραμένει το ερώτημα το τι θα πράξουν τα άλλα στελέχη που είναι υποψήφια για την ηγεσία σε περίπτωση που είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Εφόσον οι εξελίξεις είναι ομαλές, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν μπορεί παρά να είναι ο βασικός ιδεολογικός και πολιτικός εσωκομματικός αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ δύσκολα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, παρότι πολλοί θεωρούν πως είναι ακόμα νέος και θα έχει σύντομα και άλλες ευκαιρίες.

  Το βέβαιον είναι πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του και θα σταθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού (εφόσον αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία) ο Βασίλη Κεγκέρογλου. Κάποιοι, μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη υποψιάζονται πως ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ με την υποψηφιότητά του και την καθυστέρηση περίπου μιας εβδομάδας στην κατάθεση των 5.000 υπογραφών για την έγκριση των υποψηφίων, λειτούργησε σαν «λαγός», δίνοντας το χρόνο στον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να κάνει τις κινήσεις που απαιτούνταν και να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του!

  Πολύ δύσκολα θα είναι ακόμα υποψήφιοι οι Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος, που έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ