Παραλλαγή FliRT του Covid: Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα – Αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Έντονη ανησυχία επικρατεί καθώς ο Covid «ξαναχτυπά» με τριπλασιασμό των κρουσμάτων, σύμφωνα με την χθεσινή εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην Κρήτη και μάλιστα στο Ηράκλειο επικρατεί αναταραχή καθώς η covid έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της. Στην περιοχή αυτή εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα της νέας υποπαραλλαγής «FliRT» στη χώρα μας.

Παράλληλα, αυξάνονται οι νοσήσεις και οι νοσηλείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ, η αύξηση είναι σε ποσοστό 177%. Ενδεικτικό είναι ότι μετά από πολλούς μήνες οι πνευμονολόγοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ), συνταγογραφούν αντιικά φάρμακα κατά της βαριάς νόσησης.

Το περιστατικό της νέας παραλλαγής η οποία είναι πολύ μεταδοτική εντοπίστηκε σε Έλληνα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η «έκρηξη» στα κρούσματα οφείλεται στην παραλλαγή και στις συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Στα νοσοκομεία υπήρχαν περισσότερες από 20 νοσηλείες και σημειώθηκε ένας θάνατος που αφορούσε έναν 94χρονο. Ωστόσο, όσοι ασθενείς προσέρχονται στα νοσοκομεία παίρνουν γρήγορα εξιτήριο.

Η νέα υποπαραλλαγή FLiRT εμφανίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και προέκυψε από την παραλλαγή Omicron.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ