Παραδοχή Ζελένσκι: «Αν το Κογκρέσο δεν βοηθήσει την Ουκρανία, αν δεν μας δώσει 60 δισ., η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο»

Για πρώτη φορά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε πως η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο αν το Κογκρέσο δεν ξεμπλοκάρει την αμερικανική βοήθεια των 60 δισεκ. δολαρίων.

«Αν το Κογκρέσο δεν βοηθήσει την Ουκρανία, η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο», δήλωσε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πρεσβευτές για τη συγκέντρωση χρημάτων United24, ενώ η Ρωσία αυξάνει την πίεση στην ανατολική Ουκρανία.

«Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα μας είναι δύσκολο να κερδίσουμε, ακόμα και να επιβιώσουμε ως χώρα», είπε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του.

«Αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, άλλα κράτη θα δεχθούν επίθεση» προειδοποίησε, εκτιμώντας ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τότε την πυρηνική απειλή για να φοβίσει τις δυτικές κοινωνίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1