Παρέμβαση των ΗΠΑ δια στόματος του Αμερικανού πρέσβη στο έγκλημα των Τεμπών

Παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών δια στόματος του Αμερικανού πρέσβη Τζόρτζ Τσούνη σε τηλεοπτικό δελτίο.

Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη στο Open, εξέφρασε τη θλίψη του και μετέφερε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είναι μία τραγωδία. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να πει κανείς. Ανείπωτο γεγονός. Η καρδιά μου βρίσκεται με τις οικογένειες αυτών που χάθηκαν. Ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και εγώ εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας και κυρίως την επιθυμία μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται να βοηθήσουμε το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες. Σαν πατέρας, με σόκαρε αυτό το γεγονός κυρίως επειδή ήταν τόσοι πολλοί νέοι», ανέφερε.

Και συνέχισε δηλώνοντας ότι «θα πάρει καιρό στο έθνος να επουλώσει τις πληγές του. Δεν ξέρω αν οι γονείς αυτών των παιδιών θα το ξεπεράσουν ποτέ, όμως με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές μας και τη στήριξη του έθνους, ελπίζω ο πόνος να απαλυνθεί. Πιστεύω ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί».

«Δεν θέλω να εστιάσω στην αναζήτηση ευθυνών γι’ αυτή την εθνική τραγωδία. Θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο γεγονός για να διχαστεί ένα έθνος. Περάσαμε κι εμείς μία παρόμοια κατάσταση. Είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε την ασφάλεια των τρένων παγκοσμίως. Δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι μία τεράστια πρόκληση για όλο τον κόσμο», ανέφερε κλείνοντας.

Υπενθυμίζουμε πως λίγες ημέρες πριν ο Τζόρτζ Τσούνης πραγματοποίησε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μια τέτοια συνάντηση και εν συνεχεία κοινή δημόσια εμφάνιση, σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, με την κυβέρνηση να γράφει μέχρι και πέντε μονάδες κάτω στις πρώτες δημοσκοπήσεις από χθες και να φλερτάρει με το 20% (!) στην πρόθεση ψήφου, αποκτά πλέον άλλο νόημα.

Με τον Α.Σαμαρά να διαχωρίζει σαφώς την θέση του στο μαζικό έγκλημα των Τεμπών και να θυμίζει ότι αυτός είχε υπογράψει σύμβαση ασφάλειας των σιδηροδρόμων από τον Σεπτέμβριο του 2014 και αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε συνολικά, οι Αμερικανοί αναζητούν κάποιες «σταθερές» σε ένα σύστημα που κλονίζεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα