Παρέμβαση του Νίκου Παππά για ευρύτατη εκλογική συμμαχία ώστε να φύγει ο Μητσοτάκης (vid)

Στην ανάγκη συγκρότησης μιας ευρύτατης εκλογικής συμμαχίας στάθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, σήμερα Τρίτη το μεσημέρι.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η Ν.Δ. έχει υποστεί μία καθίζηση πρωτοφανή, είμαστε μόνο έναν χρόνο μετά τις εκλογές».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «εμείς δεν πετύχαμε τον στόχο που είχαμε βάλει, αυτό είναι προφανές, καταφέραμε βέβαια να φύγουμε από τη ζώνη του 10% που μας είχαν οι δημοσκοπήσεις στην αρχή της χρονιάς».

«Μήνυμα από τους προοδευτικούς πολίτες»

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Παππάς τόνισε πως «πρόκειται για ένα μήνυμα από τους προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι αξιώνουν να τελειώσει ο εμφύλιος και ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και να αναζητηθούν συγκλίσεις».

Όπως τόνισε, «σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις πέραν του Μακρόν στη Γαλλία προχωράνε στη συγκρότηση ενός εκλογικού μετώπου ενόψει των βουλευτικών εκλογών που προκηρύχθηκαν, αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι είναι άλλο πράγμα η συγκρότηση και η ιστορικότητα των κομμάτων και άλλο πράγμα η εκλογική τακτική. Η εκλογική τακτική μπορεί να σχεδιάζεται με βάση μια ύψιστη, μείζονα ανάγκη η οποία αφορά την ιστορική συγκυρία».

«Πρέπει να υπάρξει μία ευρύτατη εκλογική συμμαχία»

Υπογράμμισε, δε, ότι «αυτή η ανάγκη είναι η απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει μία ευρύτατη εκλογική συμμαχία».

Αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά, είπε ότι «έχει υποστεί μια τεράστια αποδοκιμασία της επιλογής διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει έδρες που υπέκλεψε από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να τις παραδώσει».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν να ανοίξουν διαδικασίες διαλόγου»

«Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως συγκροτημένα κόμματα οφείλουν να ανοίξουν διαδικασίες διαλόγου οι οποίες να εκκινούν από βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις», με ορίζοντα και στόχο μια εκλογική συμπόρευση, τόνισε ο κ. Παππάς.

Επανέλαβε, εξάλλου ότι «θεωρώ προφανές το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος», επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται μια ευρύτατη συμπόρευση δυνάμεων για να μπορέσει να ανοίξει σύντομα η προοπτική της πολιτικής αλλαγής».

Ο κ. Παππάς εξέφρασε τη διαφωνία του με τους κ.κ. Τεμπονέρα και Κοτσακά, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν βλέπω να τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ»
Ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε ότι «δεν βλέπω να τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και θεωρώ ότι πρέπει να τεθεί».

«Αυτό που πρέπει να τεθεί επί τάπητος είναι η υλοποίηση μιας στρατηγικής που θα ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι» επέμεινε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.