Παρέμβαση Λυκουρέζου για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα (vid)

Άστοχη χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, εκφράζοντας ενστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου να αφεθεί ελεύθερος μετά την αρχική σύλληψή του ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Μega».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε για άστοχη την παρέμβαση του ανώτατου εισαγγελέα, υπστηρίζοντας ότι η πειθαρχική δίωξη για τη συγκεκριμένη απόφαση, «προσβάλλει το δικαιοδοτικό έργο του δικαστή».

«Η κριτική είναι δεκτή. Η πειθαρχική δίωξη θα δικαιολογούνταν μόνο αν υπήρχαν φαινόμενα βαρύτατης αμέλειας ή δόλου εκ μέρους του δικαστικού λειτουργού. Αλλά κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσβάλλονται οι κανόνες του κράτους Δικαίου αλλά και το δικαιοδοτικό έργο των δικαστών. Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Λύτρας προφανώς προκάλεσε την κοινή γνώμη, αλλά αυτό δεν μπορεί να το μεταφέρει ο Αρειος Πάγος ασκώντας πειθαρχική δίωξη», υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...