Παρέμβαση εισαγγελέα για όσα φρικιαστικά συμβαίνουν στη Μαγνησία – Ερευνάται ο θάνατος μίας γυναίκας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία, καθώς τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους του Ριζόμυλου και Στεφανοβικείου, έχουν ξεπεράσει τα εκατό.

Ερευνάται ο θάνατος ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η ηλικιωμένη εισήχθη στο Γ.Ν Βόλου με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η εν λόγω περίπτωση διερευνάται εργαστηριακά εάν σχετίζεται ή όχι με τα υπόλοιπα περιστατικά.

Παράλληλα, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση.

Η ενημέρωση από το Γ.Ν Βόλου

Σε νεότερη ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αναφέρονται πέντε νοσηλείες ενηλίκων και 12 νοσηλείες παιδιών. Ειδικότερα αναφέρεται ότι στο νοσοκομείο Βόλου προσήλθαν από 27/5 έως 3/6, 34 ασθενείς (20 παιδιά και 14 ενήλικες) με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στη Β’ Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Τη Δευτέρα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 στη Β’ Παθολογική και 1 ΜΕΘ). Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το ένα που προσήλθε 31 Μαΐου. σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β’ Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Παράλληλα, το Αχιλλοπούλειο σημειώνει ότι από τις 8 το πρωί της Δευτέρας δεν υπάρχει νέο περιστατικό.

Δειγματοληψία από τον ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να πάρει δείγματα νερού, να τα αναλύσει και να διαπιστώσει τις αιτίες που έχουν προκαλέσει γαστρεντερίτιδα.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνέστησε μέσω παρέμβασής του στο «Πρώτο Πρόγραμμα», στους κατοίκους των χωριών να μην πίνει το νερό της βρύσης, να μην το χρησιμοποιεί για μαγείρεμα ούτε και για οποιαδήποτε άλλη χρήση μέχρι να διαπιστωθεί από τις αναλύσεις τι προκάλεσε τη μόλυνση των υδάτων.

Μοιράζουν νερά

Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, σύμφωνα με το gegonota.news.

Στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα και συνέντευξη Τύπου θα δώσει για το θέμα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...