Παρέμβαση «βόμβα» Νετανιάχου κατά της Τουρκίας

«Το Ισραήλ, που τηρεί τους νόμους του πολέμου, δεν θα λάβει ηθικό κήρυγμα από τον Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει δολοφόνους και βιαστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, αρνείται το Αρμενικό Ολοκαύτωμα, σφαγιάζει Κούρδους στη χώρα του και εξοντώνει τους αντιπάλους του καθεστώτος και τους δημοσιογράφους», έτσι έγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο X (twitter).

Είναι μία ιστορική παρέμβαση με μεγάλη σημασία. Για πρώτη φορά το Ισραήλ διά του πρωθυπουργού του μάλιστα, αναγνωρίζει όχι μόνο την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, αλλά την ταυτίζει με το ολοκαύτωμα.

Μέχρι σήμερα το επίσημο ισραηλινό κράτος αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων. Αντίθετα, εξακολουθεί να συνεργάζεται στενά και να εξοπλίσει το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο φυσικά είναι πιστός σύμμαχος της Τουρκίας και συνεχίζει την εξόντωση του αρμενικού πληθυσμού στα εδάφη του και όχι μόνο.

Μένει να φανεί εάν η δήλωση Νετανιάχου πυροδοτήσει εξελίξεις εντός του Ισραήλ στην κατεύθυνση αναγνώρισης ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα