«Πανηγυρίζει» με 10% ανεργία ο Άδωνις

«Πανηγυρίζει» με 10% ανεργία ο Άδωνις. Την ικανοποίησή του για την υποχώρηση του ποσοστού της ανεργίας κάτω από το 10%, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009, εκφράζει ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του με αφορμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

«Έσπασε το ‘φράγμα’ του 10% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα στο 9,6% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2023, έναντι 11,8% τον Οκτώβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 10,3% τον Σεπτέμβριο του 2023, υποχωρώντας κάτω από το 10% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009. Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνει ακόμη πως «τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό».

Ο υπουργός Εργασίας εκφράζει τέλος την πεποίθηση πως «η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για μία νέα αγορά εργασίας με περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;