Πανελλαδικές 2024: 6 στους 10 κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα που έφερε η αυξημένη δυσκολία των θεμάτων σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά στις Πανελλαδικές 2024.

Στη Φυσική, το 58,95% των υποψηφίων, συνολικά 15.949 υποψήφιοι έλαβαν βαθμό κάτω από τη βάση.

Στα Μαθηματικά, κάτω από τη βάση πήρε το 58,37% , συνολικά 23.686 υποψήφιοι.

Στην Ιστορία, το 59.86% πήρε κάτω από τη βάση, δηλαδή συνολικά 11,979 υποψήφιοι.

Οι Αριστούχοι

Η «σφαγή» στις φετινές εξετάσεις φαίνεται και από το γεγονός ότι μετά βίας αρίστευσε το 10%.

Στην Ιστορία το ποσοστό εκείνων που βαθμολογήθηκαν από 18-20 αντιστοιχεί στο 10.85% του συνόλου των υποψηφίων, στη Φυσική το ποσοστό πέφτει στο 7.23%, ενώ στα Μαθηματικά το ποσοστό καταβαραθρώνεται στο 4.59%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.