Πανελλήνιες 2024: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα και πότε οι βάσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες 2024, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επιδόσεις των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου, μετά τις 13:00 το μεσημέρι, αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση των βαθμολογιών από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες, με τους μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν έγκαιρα για τις επιδόσεις τους στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων θα αναρτηθούν στα λύκεια, σε καταστάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων, ενώ παράλληλα οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και ταυτόχρονα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση στο results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογίες, πιθανότατα, θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων εξετάσεων 2024, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα για τις Βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 28-6-2024, μετά τις 13.00 μ.μ.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...