Παγκόσμιο σοκ: Οι New York Times αποκαλύπτουν ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι κάποιοι από την ουκρανική κυβέρνηση ενέκριναν τη βομβιστική επίθεση κοντά στη Μόσχα τον Αύγουστο που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του Ρώσου διανοούμενου Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Η Ντούγκινα σκοτώθηκε όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε.

Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην επίθεση, είτε παρέχοντας πληροφορίες είτε άλλη βοήθεια, δήλωσαν αξιωματούχοι στους New York Times. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι είχαν λάβει γνώση για την επιχείρηση νωρίτερα και ότι θα είχαν αντιταχθεί στη δολοφονία αν ζητούσαν τη γνώμη τους.

Mετά την επίθεση, Αμερικανοί αξιωματούχοι επέπληξαν Ουκρανούς αξιωματούχους για τη δολοφονία, τόνισαν οι πηγές στους NYT.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα για την εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών όσον αφορά τη δολοφονία της Ντούγκινα.

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία αμέσως μετά την επίθεση, και ανώτεροι αξιωματούχοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή όταν ρωτήθηκαν από τους NYT για την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Αν και η Ρωσία δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένα αντίποινα για τη δολοφονία, οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι τέτοιες επιθέσεις – αν και έχουν υψηλή συμβολική αξία – δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης και θα μπορούσαν να παρακινήσουν τη Μόσχα να πραγματοποιήσει τα δικά της πλήγματα εναντίον ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απογοητευτεί από την έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά της Ουκρανίας όσον αφορά τα στρατιωτικά και κρυφά σχέδιά της, ειδικά σε ρωσικό έδαφος.

Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ήταν ο πατέρας της Ντούγκινα και ότι αυτή που την οργάνωσαν πίστευαν ότι θα βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με την κόρη του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...