Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

Σε πάνω από 1 δισ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς στο 10%. Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Eλλάς , αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, με θέμα «Δύο αγορές, μια αποστολή: Ελληνογερμανικές συνεργασίες στον τομέα της υγείας».
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εξαγωγική Πρωτοβουλία για την Οικονομία της Υγείας του Germany Trade and Invest εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν πάνω από 1.300 εργαζόμενους, στην πλειοψηφία τους απόφοιτους πανεπιστημίου, που μιλούν τη γερμανική γλώσσα.
Αντίστοιχα, στις ιατροτεχνολογικές εταιρίες εργάζονται πάνω από πάνω από 500 άτομα, ο τζίρος τους ανέρχεται στα 200 εκ, τζίρο και το μερίδιο αγοράς στο 25%.
Ο κ. Αναγνωστάκης, σημείωσε ότι στη χώρα μας είναι θετικό το κλίμα για επενδύσεις στην παραγωγή φαρμάκου, καθώς κυρίως η έκπτωση από το clawback ώθησε τις εταιρείες να κατασκευάσουν εργοστάσια.
Τόνισε, ωστόσο, ότι είμαστε πίσω στον τομέα των κλινικών μελετών, καθώς στο Βέλγιο, που έχει παρόμοιο πληθυσμό, δαπανώνται 800 εκ. ευρώ για μελέτες και στην Ελλάδα 80 με 90 εκ. ευρώ.
Ακόμη, επισήμανε ότι δυσκολίες παρουσιάζονται στην πρόσβαση των ασθενών με νέες θεραπείες και πρέπει να υπάρξει συζήτηση με την κυβέρνηση για εξομάλυνση της κατάστασης,
Η πολυεθνική εταιρεία Boehringer Ingelheim με βάση τη Γερμανία έχει τζίρο 25 δισ. ευρώ ετησίως και παράγει 670 φάρμακα για ανθρώπους και ζώα.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη είναι ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.
Φάρμακα που απευθύνονται σε πάνω 95 εκ. ασθενείς παγκοσμίως στα πεδία της ογκολογίας, της ανοσολογίας, της ενδοκρινολογίας, παράγει η εταιρεία, Merck, σύμφωνα με την managing director της Meck Eλλάδας και Κύπρου Σούζαν Κινγκ-Μπαρνάντο.
Δραστηριοποιείται, ακόμη, στον τομέα των ηλεκτρονικών και είναι στην πρωτοπορία στους ημιαγωγούς και της οθόνες, σημείωσε.

Η Bayer είναι παρούσα από το 1955 στην Ελλάδα, στους τομείς των φαρμάκων, της έρευνας για χρόνια νοσήματα, των δερμοκαλλυντικών και στην επιστήμη της γεωργίας, τόνισε η Σόνια Μουσαβερέ, διευθύντρια επικοινωνίας της Bayer Ελλάς
Από την πλευρά του ο συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕΝ, Θεόδωρος Τρυφών, επισήμανε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το πενταετές επενδυτικό πλάνο ύψους 170 εκ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί το 2026. Το μερίδιο της εταιρείας φτάνει το 25% στα καρδιομεταβολικά φάρμακα και το 15% στα αναπνευστικά.
Συνεργασία για τα παιδιά με καρκίνο

Πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία είχαν παιδιά με καρκίνο που συμμετείχαν σε μελέτες που διεξήχθησαν μέσα από τη συνεργασία του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία με το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ).

H παιδίατρος, ακαδημαϊκός υπότροφος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Μαρία Φιλιππίδου τόνισε ότι σε σύνολο 190 ασθενών με δυσχερή πρόγνωση, 6 με 10 εξασφάλισαν μακροχρόνια επιβίωση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο senior manager της Εξαγωγικής Πρωτοβουλίας για την Υγεία Germany Trade and Invest, Χάραλαντ Μάιλορντ, η διευθύντρια Ελλάδας και Κύπρου του Germany Trade and Invest, Μιχαέλα Μπαλή, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Βασίλης Γούναρης

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1