Ο TUI ενδέχεται να αλλάξει προορισμούς – Aκόμη και μετά τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI ανακοίνωσε σήμερα πως διαπιστώνει μια αλλαγή στην τουριστική σεζόν, η οποία αρχίζει πλέον νωρίτερα την άνοιξη και τελειώνει το φθινόπωρο, καθώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις συνήθειες των τουριστών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TUI Σεμπάστιαν Έμπελ έκανε τα σχόλια αυτά ενώ το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη τη νότια Ευρώπη και αφού ανακοίνωσε πως ο TUI ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κόστη ύψους μέχρι 25 εκατ. ευρώ εξαιτίας των πυρκαγιών στη Ρόδο.
Η εμπειρία αυτή έκανε την εταιρεία να εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ασφαλιστική κάλυψη των πελατών της που ταξιδεύουν σε προορισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, όπως οι πυρκαγιές, δήλωσε ο Έμπελ στη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ωστόσο η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει και οφέλη για τον ταξιδιωτικό όμιλο, παρατείνοντας την τουριστική σεζόν και ανοίγοντας νέους προορισμούς.

«Θα πηγαίνουμε στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ρώτησα τους συναδέλφους μου μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε τον προορισμό αυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς, μέχρι τα Χριστούγεννα ή και μετά από αυτά», δήλωσε ο Έμπελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα δοθεί έμφαση σε νέους προορισμούς στις σκανδιναβικές χώρες, τις ακτές του Βελγίου και της Πολωνίας και άλλες, καθώς οι τουρίστες αναζητούν πιο δροσερές κλιματικές συνθήκες.
«Αυτό μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.