Ο ύποπτος και περίεργος ρόλος του Αλέξη Τσίπρα πίσω από το χάος στην Κεντροαριστερά – Τι έλεγαν οι επιχειρηματίες φίλοι του για τον Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Τις προάλλες καθόμουνα σε ένα γνωστό στέκι του Κολωνακίου με κάποιον βαθυγνώστη του ΣΥΡΙΖαίικου παρασκηνίου, ο οποίος μου είπε κάτι πάρα πολύ σωστό και σοβαρό:

“Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας έντιμος και ικανός πρωθυπουργός, αλλά λίγος και ανίκανος αρχηγός κόμματος”.

Ε λοιπόν, ο βαθυγνώστης του παρασκηνίου της Κουμουνδούρου έχει δίκιο. Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αποχώρησε – όπως αποχώρησε – από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί και αποτελεί πρόβλημα – ναι αναγνώστες μου και αναγνώστριες, συντρόφισσες και σύντροφοι, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα – και για την Κεντροαριστερά.

Αν κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε πως ανέχτηκε τους υπονομευτές, πως αποδείχθηκε λίγος στο να ελέγξει το κόμμα του, ένα κόμμα μικρό, πως απέτυχε να αντιστοιχήσει τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, πως έπεσε θύμα μπούλινγκ από τους φίλους και συνεργάτες του, πως ικανοποίησε τις επιθυμίες των υπονομευτών να προσλάβει κουμπάρους, συγγενείς και φίλους και πολλά ακόμη. Για να μην πούμε και να μην γράψουμε πως ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ σε παραίτηση (θα τα πούμε σύντομα) ή ποια κέντρα επέβαλαν τον λούζερ Μαραντζίδη που ξέπλενε χωρίς ντροπής τους ταγματασφαλίτες και τους συνεργάτες των ναζί στην κατοχική Ελλάδα.

Αφού ο Τσίπρα παραιτήθηκε – και ενώ ορθά δεν παρενέβη στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ανέδειξε νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη – δεν ηρέμησε. Δεν ηρέμησε, διότι δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί. Τον εξανάγκασαν με βρόμικο τρόπο (Θα τα γράψουμε όλα προσεχώς). Στο μυαλό του έχει πάντοτε να εμπλακεί με την πολιτική. Επιχειρηματίες φίλοι του πίστευαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ήταν του χεριού τους. “Θα καθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα ξαναφέρουμε τον Τσίπρα”, έλεγαν αδυνατώντας να εκτιμήσουν σωστά τη συμπεριφορά της εκλογικής βάσης, η οποία θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα παρελθόν. Παρασύρθηκε ο Αλέξης από την αλαζονική παρέα, η οποία δεν υπολόγισε την αυτονόμηση του Στέφανου Κασσελάκη, ούτε το “βαθύ παιχνίδι” των σαλονιών της Νέας Υόρκης, που ουδεμία σχέση έχουν με τους χώρους στους οποίους έγιναν χαλαρές συζητήσεις στο Μαϊάμι το περασμένο καλοκαίρι. Και αφού παρασύρθηκε, μπήκε στο παιχνίδι της ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος κατέστησε δηλωτικό ότι ήρθε για να μείνει… ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΟ 2027!.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να επηρεάσει τις εξελίξεις σε ένα πλαίσιο δρομολόγησης της ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης νίκησε ξανά. Ο Αλέξης συνετρίβη και είπε να ασχοληθεί με τα Ινστιτούτα και τα μέτωπα κατά της ακροδεξιάς. Και τι έκανε; Κάλεσε τον αποστάτη Χαρίτση, του μορφώματος των υπονομευτών. Μα καλά, δεν έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας; Να φανταστείτε ότι ο Χαρίτσης μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα και, μάλιστα, δημόσια. Ο Χαρίτσης ηγείται το μορφώματος που συγκρότησαν εκείνοι που υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα που Αλέξης Τσίπρας προσκαλεί, προκαλώντας έκπληξη σε όλον τον δημοκρατικό κόσμο, τον Αλέξη Χαρίτση, τότε γίνεται γνωστό το παρασκήνιο της υπόγειας και παρασκηνιακής συνεννόησης του Νίκου Ανδρουλάκη με τους αποτυχημένους κλέφτες βουλευτικών εδρών της Νέας Αριστεράς προκειμένου να συγκροτηθεί μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα άρχισαν να βαρούν ξανά τα όργανα και τα νταούλια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από πολιτικό – υπηρετικό προσωπικό του Αλέξη Τσίπρα για όλες τις δουλειές. Από πρόσωπα με τα οποία τους συνδέουν σχέσεις… διαπλοκής, αλλά και από πρόσωπα που τα προέτρεπε να κατέβουν για την ηγεσία. Παράλληλα, η στήλη πληροφορείται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανοιχτούς διαύλους με κύκλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης που διαδραματίζει ύποπτο ρόλο σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για νέο φορέα του οποίου μπορεί να ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας!

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρουμε. Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο νέος υπονομευτής που ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να επιστρέψει στην πολιτική καταλαβαίνουμε όλοι ποιος είναι.

ΥΓ: Μείνετε συντονισμένοι γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο σκοτεινός φίλος του Αλέξη Τσίπρα που δεν κυκλοφορεί ούτε μία φωτογραφία του στο διαδίκτυο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όσα...

Χρήματα από εταιρεία ενέργειας και ΑΠΕ σε ΜΜΕ που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Σαρωτικό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη – Τεράστια η διαφορά από τον δεύτερο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...