Ο Τραμπ φέρεται να πήρε από τον Λευκό Οίκο χάρτη με απόρρητες πληροφορίες

Πολλοί μάρτυρες ρωτήθηκαν αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τους έδειξε έναν χάρτη που περιείχε διαβαθμισμένες πληροφορίες και τον πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Δεν είναι σαφές τι εικόνιζε ο χάρτης αυτός, πέραν των «ευαίσθητων πληροφοριών», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τέσσερις πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Τραμπ ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε απόρρητα έγγραφα αφού αποχώρησε από την προεδρία, το 2021. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στο αν φύλαξε κουτιά με ευαίσθητες πληροφορίες στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν χιλιάδες κρατικά αρχεία, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «άκρως απόρρητο» από το σπίτι αυτό, τον περασμένο Αύγουστο. Η έρευνα είναι η μία από τις δύο που διεξάγει για τον πρώην πρόεδρο ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Ο Τραμπ, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη στα τέλη Μαρτίου για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι οι έρευνες αυτές είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος προσέφυγε εναντίον του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, ζητώντας του αποζημίωση άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για την υπόθεση για την οποία διώκεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Κόεν είχε καταθέσει στην Επιτροπή Ενόρκων του Μανχάταν, που αργότερα παρέπεμψε τον Τραμπ για 34 κατηγορίες νόθευσης επαγγελματικών εγγράφων. Στην αγωγή του ο Τραμπ κατηγορεί τον Κόεν ότι παραβίασε το απόρρητο δικηγόρου-πελάτη καθώς αποκάλυψε «εμπιστευτικές» πληροφορίες και «διέδωσε ψευδή στοιχεία».

Ο Κόεν ήταν εκείνος που πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 κατέβαλε 130.000 δολάρια προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε ερωτικές επαφές με τον Τραμπ δέκα χρόνια νωρίτερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.