Ο Τραμπ δεν θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας

Απόλυτα αρνητικός εμφανίστηκε ο Τραμπ στο ενδεχόμενο δημιουργίας ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Ένα σχέδιο το οποίο φαίνεται ότι καλοβλέπει και η Λαγκάρντ, αντίστοιχα για την ευρωπαΐκή κεντρική τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο Νιού Χάμσαϊρ δήλωσε συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ:

«Απόψε, δίνω επίσης μια άλλη υπόσχεση να προστατεύσω τους Αμερικανούς από την κυβερνητική τυραννία. Ως πρόεδρός σας, δεν θα επιτρέψω ποτέ τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας. Ένα τέτοιο νόμισμα θα έδινε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον απόλυτο έλεγχο των χρημάτων σας. Αυτό θα ήταν μια επικίνδυνη απειλή για την ελευθερία – και θα την εμποδίσω να έρθει στην Αμερική. Θα εφαρμόσουμε επίσης ισχυρές προστασίες για να εμποδίσουμε τις τράπεζες και τις ρυθμιστικές αρχές να προσπαθήσουν να σας Απαγορεύσουν την πρόσβαση στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, για τις πολιτικές σας πεποιθήσεις. Αυτό δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ όσο είμαι ο πρόεδρός σας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;