Ο πόλεμος του Άδωνι με τους γιατρούς φέρνει επίταξη

Σε έναν «πόλεμο» με τους ιδιώτες γιατρούς πολλών περιοχών της χώρας φαίνεται ότι προχωρά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για γιατρούς τους οποίους κάλεσε ο υπουργός υγείας να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό.

Οι περισσότεροι αρνήθηκαν αφού όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο 15th Pharma & Health Conference, μόνο 11 από τους 140 ιδιώτες γιατρούς δέχτηκαν να συμβάλουν στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε ιδιώτες γιατρούς να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία με μπλοκάκι, κάνοντας εφημερίες και παρέχοντας υπηρεσίες, σε περιοχές όπου γίνονται προκηρύξεις θέσεων αλλά βγαίνουν άγονες επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το ιατρικό προσωπικό.

Άδωνις Γεωργιάδης: Απόφαση για την επίταξη

Υπό το πρίσμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών στηριζόμενος σε νόμο του προκατόχου του Θάνου Πλεύρη ο οποίος υποχρεώνει σε έκτακτες καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να απασχοληθούν στο ΕΣΥ.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Αναφερόμενος ο κ. Γεωργιάδης στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κω και περιέγραψε ότι προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις.

νοσοκομείο του ΕΣΥ

Στο νησί υπάρχουν 9 ιδιώτες και η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να αποφέρει καλό αποτέλεσμα. Για τη λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις ο υπουργός σχολίασε ότι «η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη», ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε δεν τους νοιάζει εάν λειτουργεί το νοσοκομείο και είναι πρόβλημα του υπουργείου.

«Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση» και το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, «αλλά προτιμώ χωρίς βία» επισήμανε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...