Ο πρώτος μουσουλμάνος πρωθυπουργός στη Δύση

Ο Χάμζα Γιούσαφ ορκίστηκε σήμερα νέος πρωθυπουργός της Σκωτίας, σε μια τελετή που συνδύαζε την τοπική παράδοση με την πακιστανική κληρονομιά του, και στη συνέχεια ανακοίνωσε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου μπορεί να εμβαθύνει το ρήγμα στους κόλπους του SNP, του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας, ο νέος πρωθυπουργός φορούσε μαύρο πακιστανικό σαλβάρι κατά την ορκωμοσία του στο ανώτατο δικαστήριο της Σκωτίας.

Ο νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε πίστη στον βασιλιά Κάρολο Γ’, αν και στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να καταργηθεί η μοναρχία και να αντικατασταθεί ο βασιλιάς από έναν εκλεγμένο αρχηγό κράτους, εφόσον πετύχει τον στόχο του, δηλαδή την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ορκομωσίας του ανακοίνωσε το νέο υπουργικό συμβούλιο που αποτελείται από έξι γυναίκες και τρεις άνδρες, όλοι τους στενοί συνεργάτες της της πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Στέρτζον, η οποία παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα αφού κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Σκωτίας επί μία δεκαετία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Αποκάλυψη-βόμβα: Η υπόθεση ΙVEN και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το προηγούμενο «σκάνδαλο επιδοτήσεων» πριν τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η υπόθεση της Iven A.E., οι επιδοτήσεις του Γ' ΚΠΣ, η άρση ασυλίας και οι ομοιότητες με το σημερινό σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.