Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι η ζωή του Τραμπ βρίσκεται σε κίνδυνο

Η ζωή του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Απολύτως απολίτιστες μέθοδοι βίας χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών αποπειρών δολοφονίας εναντίον του», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους. «Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει ακόμη ξεφύγει από τον κίνδυνο».

Ο Τραμπ επέζησε από δύο απόπειρες δολοφονίας φέτος: μία κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια τον Ιούλιο, όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας το αυτί του, και μία δεύτερη τον Σεπτέμβριο, όταν ένας ριζοσπάστης υποστηρικτής της βοήθειας προς την Ουκρανία άνοιξε πυρ κοντά στην κατοικία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Τραμπ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος νίκησε τη Δημοκρατική Καμάλα Χάρις. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν επίσης να αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας και ενδέχεται να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Τραμπ θα ορκιστεί ως ο 47ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιανουαρίου 2025.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση