Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της Wagner αρνήθηκε πρότασή του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι πρότεινε στους άνδρες της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner να υπηρετήσουν υπό τη διοίκηση κάποιου άλλου, αλλά ο επικεφαλής τους Γεβγκένι Πριγκόζιν αρνήθηκε την πρόταση μετά την αποτυχημένη ανταρσία του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ ο Πούτιν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συνάντησης που είχε στις 29 Ιουνίου στο Κρεμλίνο με τον Πριγκόζιν και διοικητές της Wagner.

Οι στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης «θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε έναν τόπο και να εξακολουθήσουν να υπηρετούν. Για εκείνους δεν θα άλλαζε τίποτα, θα διοικούνταν από τον άνθρωπο που ήταν ο πραγματικός τους διοικητής όλη αυτή την περίοδο», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Kommersant διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν ο Πούτιν είναι ένας διοικητής της Wagner με το παρωνύμιο “ Sedoi” (Γκρίζα μαλλιά) ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν ο πραγματικός διοικητής των παραστρατιωτικών στο ουκρανικό μέτωπο τους τελευταίους 16 μήνες.

«Πολλοί (διοικητές της Wagner) κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι όταν το είπα αυτό. Όμως ο Πριγκόζιν, που καθόταν μπροστά, δεν το είδε αυτό και αφού άκουσε, απάντησε: ‘Όχι, τα παιδιά δεν συμφωνούν με αυτή τη λύση’», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση της 29ης Ιουνίου συζητήθηκαν «πιθανές λύσεις» ώστε η Wagner να συνεχίσει να πολεμά για τη Ρωσία.

Παράλληλα ο Πούτιν αναφέρθηκε στην απουσία επίσημου νομικού καθεστώτος της Wagner στη Ρωσία, όπου βάσει νόμου δεν επιτρέπονται οι ιδιωτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

«Η οργάνωση (Wagner) είναι εδώ, αλλά δεν υπάρχει νομικά! (…) Είναι ένα ακόμη ζήτημα που συνδέεται με τη νομιμοποίησή τους. Ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στη Δούμα, στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πούτιν.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....