Ο Παύλος Γερουλάνος είναι στις ΗΠΑ και μεταφέρει την εμπειρία του από το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σιγάγο (vid)

Σε παρέμβασή του ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρει τα ακόλουθα:

Μια μοναδική εμπειρία αισιοδοξίας.

Αυτό αισθάνεται όποιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σικάγο, για το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος. Και δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι αλλιώς, ύστερα από τη γενναία απόφαση του προέδρου, Joe Biden, να βάλει το καλό της χώρας πάνω από το καλό του κόμματος. Το καλό του κόμματος πάνω από το καλό του υποψήφιου. Το μακροχρόνιο καλό όλων πάνω από την εφήμερη προσωπική εμμονή ή περηφάνεια και να αποσυρθεί από την κούρσα.

Από την πλευρά της, η Kamala Harris έχει καταφέρει σε μικρό διάστημα να ανατρέψει τα δεδομένα. Δυναμική και αισιόδοξη, στέκεται με άνεση μπροστά στις κάμερες και λέει τα πράγματα όπως τα νιώθει και όπως τα βλέπει. Σε μια μέρα μάζεψε όλους τους συνέδρους με το μέρος της. Και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επικεντρώθηκε στην ατζέντα της, προσθέτοντας θέματα στη δημόσια συζήτηση όπως τα ολιγοπώλια και η αισχροκέρδεια (ακούει ο κ. Μητσοτάκης;).

Προσκεκλημένος του Έντυ Ζεμενίδη για επαφές με Δημοκρατικούς αξιωματούχους αναφορικά κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με σειρά στελεχών, όπως με τον Γερουσιαστή από το New Jersey, Cory Booker, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Robert Menendez, με την αντικυβερνήτη της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη, με το ηγετικό στέλεχος της American Jewish Committee, Allan Reich και με τον πρώην μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Ivo Daalder. Πρόσωπα που σε περίπτωση νίκης της Kamala Harris τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να παίξουν, άμεσα η έμμεσα, σημαντικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της Αμερικής στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Πλέον τα πράγματα για τους Δημοκρατικούς είναι και πάλι σε καλό δρόμο. Από πλευράς Ελλάδας χρειάζεται παρουσία, βαθιά γνώση και προσεκτική ανάλυση των εξελίξεων που αφορούν και τη χώρα μας και όλη την ευρύτερη γειτονιά μας. Παρουσία που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή και ενεργητική υπεράσπιση και προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;