Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται και θα ηττηθεί μόνο με νοθεία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε χθες Πέμπτη, χωρίς να παρουσιάσει καμιά απόδειξη γι’ αυτό, ότι «προηγείται» και στις επτά «swing states», τις διεκδικούμενες πολιτείες που αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης στις ΗΠΑ, προσθέτοντας πως «το μόνο» που μπορεί να αποτρέψει τη νίκη του και την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο είναι «η νοθεία».

Ακριβώς το ίδιο είχε υποστηρίξει ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν – κάτι που αρνούνται ως ακόμη και σήμερα να αναγνωρίσουν τόσο ο ίδιος ο κ. Τραμπ όσο και υποστηρικτές του.

«Το μόνο που μπορεί να μας σταματήσει είναι η κλοπή», επέμεινε μολαταύτα.

Σε προεκλογική ομιλία του στην Αριζόνα, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως προηγείται και στις επτά διεκδικούμενες πολιτείες που χαρακτηρίζονται το σημαντικότερο διακύβευμα της εκστρατείας. «Προηγούμαι σε όλες τις ‘swing states’», διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει πως ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθής. Απεναντίας, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Washington Post που δημοσιεύθηκε χθες, δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι μεταξύ των Αμερικανών που έχουν ψηφίσει εκ των προτέρων, προηγείται -με διαφορά από 19 ως 29%- η αντίπαλός του, η Δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον δεξιό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ακόμη πως έχουν ήδη αποκαλυφθεί απόπειρες να διαπραχθεί νοθεία, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;