Ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε η Έφη Αχτσιόγλου του ΠΑΣΟΚ – Ο Νίκος Παπανδρέου νίκησε τους μηχανισμούς – Η διάδοχη κατάσταση είναι έτοιμη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το ΠΑΣΟΚ, στις ευρωεκλογές, δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης, να είναι δηλαδή δεύτερο κόμμα. Αφού δεν κατάφερε και τώρα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη να έρθει δεύτερο – με τον ΣΥΡΙΖΑ να προέρχεται από δύο διασπάσεις, με τον Κασσελάκη να παίζει μόνος εναντίον όλων και να τον έχουν όλοι ξεγραμμένο μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών – δεν θα το καταφέρει ποτέ.

Υπό κανονικές συνθήκες ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επειδή δεν θα το κάνει όμως, επειδή θα αποδειχθεί ανακόλουθος, είναι βέβαιο ότι εκτός του ότι το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα θα μπει σε παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας, θα εγκλωβιστεί, λόγω της ηγεσίας Ανδρουλάκη, με καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο για το κόμμα, όσο και ευρύτερα για τη Δημοκρατική Παράταξη της οποίας ηγούνται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης. Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αποκτήσει “φτερά” σε αυτές εκλογές και με την παραμονή Ανδρουλάκη θα εγκλωβιστεί σε κατάσταση τελμάτωσης. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Οι θιασώτες της θεωρίας της αδυναμίας να μετακινήσει κάποιος τον Ανδρουλάκη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν αυτή τους την πεποίθηση στο ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ελέγχει τους μηχανισμούς του κόμματος. ΨΕΜΑ. Η πραγματικότητα που αποτυπώθηκε στην κάλπη αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Ο Ανδρουλάκης δεν ελέγχει το ΠΑΣΟΚ. Άλλοι ελέγχουν, όμως, τον Ανδρουλάκη και εκείνοι βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ.

Σας πληροφορώ ότι ο Νίκος Παπανδρέου, που εξελέγη πανηγυρικά ευρωβουλευτής ως πρώτος από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκε λυσσαλέο πόλεμο από το σύστημα Ανδρουλάκη, το οποίο τελικά ηττήθηκε κατά κράτος. Οι υποτιθέμενοι μηχανισμού Ανδρουλάκη συνετρίβησαν. Για παράδειγμα, μόνο ως προσωπική ήττα Ανδρουλάκη μπορεί να εκλάβει κανείς το γεγονός ότι οι άνθρωποί του, όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης και κυρίως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (ολόκληρος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ) δεν εξελέγησαν λαμβάνοντας την 6η και την 7η θέση αντίστοιχα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μοιάζει πλέον με την Έφη Αχτσιόγλου. Η Αχτσιόγλου και οι αποστάτες πήραν τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχτηκε στις ευρωεκλογές ότι η κίνησή τους αυτή είναι αναντίστοιχη με τα εξευτελιστικά ποσοστά που έλαβε το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Έτσι και ο Ανδρουλάκης. Η ηγεσία του δεν αντιστοιχεί στη δύναμη που έχει να επιβάλλει το δικό του κανονιστικό πλαίσιο στο πεδίο των εκλογικών συσχετισμών.

Λοιπόν. Δώστε βάση. Διάδοχη κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει. Λίγη υπομονή και τα όργανα θα αρχίσουν να ηχούν μέχρι την τελική νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης με ορίζοντα το 2027.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Οι δύο δημοσιογράφοι που ακούγεται ότι θα αντικαταστήσουν την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...