Ο Μητσοτάκης σε επενδυτικό «roadshow» στη Νέα Υόρκη

Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο ενός επενδυτικού roadshow για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησής του, επικεντρωμένο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πειθαρχία. Συζητώντας με τον Jamie Dimon, Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JP Morgan Chase, ο Πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη για «γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, ο Μητσοτάκης αναγνώρισε την ανάγκη για εξορθολογισμό των δικαστηρίων και τη βελτίωση της κατανομής του προσωπικού τους, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δικαιοσύνη.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης τη σημασία της ψηφιακής ανάπτυξης, με την εισαγωγή του gov.gr ως κεντρικό σημείο επαφής με το κράτος, και υπογράμμισε τον στόχο της αύξησης των πραγματικών μισθών ως μέσο αντιμετώπισης του αυξημένου κόστους ζωής.

Επιπλέον, ο Μητσοτάκης επισήμανε τη μειωμένη φορολογία στα νομικά πρόσωπα και τα μερίσματα, και την απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, με στόχο την προσέλκυση επιχειρηματικών ευκαιριών και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στον λαϊκισμό και τις ευρωεκλογές, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να μην συγχέονται οι αντίπαλοι με τους ψηφοφόρους τους και την αποφυγή υπερβολικής προβολής των επιτυχιών, ειδικά στον οικονομικό τομέα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Jamie Dimon της JP Morgan εξήρε την Ελλάδα για την υγιή πορεία της προς την οικονομική ανάπτυξη, με έμφαση στις συνετές πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που επιφέρουν θετικά αποτελέσματα, καθώς και την εντυπωσιακή μείωση της αναλογίας χρέους προς το ΑΕΠ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...