Ο Μητσοτάκης ομολόγησε τον πανικό του για τις ευρωεκλογές από το Ηράκλειο

Να συμμετάσχουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κέντρο του Ηρακλείου.

Επαναλαμβάνοντας τη μεγάλη χαρά του για το γεγονός ότι η Κρήτη στις προηγούμενες εκλογές, και τον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο του 2023,«βάφτηκε» γαλάζια, τους ζήτησε να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στην επερχόμενη εκλογική μάχη.

«Η Ευρώπη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην πατρίδα μας τα επόμενα πέντε χρόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι η εικόνα της χώρας από το 2019 έχει αλλάξει ριζικά.

«Θυμηθείτε πού ήμασταν το 2019, όταν για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν μία χώρα που ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Το προβληματικό παιδί της ευρωπαϊκής οικογένειας. Μέσα σε πέντε χρόνια έχει μετατραπεί σε μία χώρα η οποία σε πολλούς τομείς είναι παράδειγμα προς μίμηση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισε: «Ξανακερδίσαμε τη χαμένη μας αξιοπιστία στην Ευρώπη και η φωνή μας ακούγεται ισχυρή».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στον πεζόδρομο της Δικαιοσύνης, όπου βρίσκεται και το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξή τους στις εκλογές, τονίζοντας πως στόχος είναι να γίνει η δυνατότερη προσπάθεια «για να αυξήσουμε τη συμμετοχή στην κάλπη της 9ης Ιουνίου απέναντι στους πολίτες οι οποίοι μας ψήφισαν και τον Μάιο αλλα και τον Ιούνιο του ’23.

Μπορεί σήμερα να είναι λίγο επιφυλακτικοί για να το ξανακάνουν, τους ζητώ όμως να δουν τη μεγάλη εικόνα, την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα, την αξιοπιστία την οποία έχει κερδίσει στην Ευρώπη και να αφήσουν στην άκρη τις όποιες δυσαρέσκειες».

«Να ξορκίσουμε αυτήν την εποχή την αίσθηση ότι οι εκλογές δεν έχουν μεγάλη σημασία, καθώς η κυβέρνηση κρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν να κυβερνήσουμε τη χώρα για μία τετραετία, αυτό δεν αμφισβητείται. Όμως έχει μεγάλη σημασία αυτόν τον δρόμο, τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν το 2027, να τον βαδίσουμε έχοντας καταγράψει ακόμη μία μεγάλη εκλογική νίκη», συμπλήρωσε.

Για το διακύβευμα ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τα επόμενα πέντε χρόνια θα κριθούν πολλά στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ενώ η εκλογές έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, κάνοντας -όπως είπε- επίθεση σε φωνές λαϊκισμού «τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά».

Εφιαλτικά σενάρια για τον Μητσοτάκη

Στο Μαξίμου επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, από τα πιο αισιόδοξα ως τα πλέον απαισιόδοξα, διότι, όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη εκτός από το ύψος της αποχής, το οποίο θα είναι ένα μήνυμα συνολικά για το πολιτικό σύστημα, υπάρχει ανησυχία για τη στάση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που παραμένουν σε υψηλά ποσοστά που κινούνται κοντά στο 18% και σε ένα σημαντικό ποσοστό στις τελευταίες εθνικές εκλογές είχαν ψηφίσει ΝΔ αλλά και για τις διαρροές από τα δεξιά της παράταξης, οι οποίες, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα, δείχνουν να επιμένουν.

Το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές και η επίμονη κοινωνική δυσαρέσκεια για την ακρίβεια, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί ούτε για το ακριβές ποσοστό της ΝΔ, ούτε για τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά και για τον τελικό αριθμό των εδρών που θα εξασφαλίσει, αφού σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα κόμματα που θα υπερβούν τον πήχη του 3%, ενδεχομένως και περισσότερο.

Τον πανικό αυτό της κυβέρνησης επιβεβαίωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας:

«Πρέπει να αποκρούσουμε τις φωνές του λαϊκισμού που μας απειλεί και από τα δεξιά και από τα αριστερά μας. Από τα δεξιά με το περίβλημα των δήθεν πατριωτών ή αυτών που υποτίθεται ότι έχουν προνομιακές σχέσεις με την εκκλησία, λες και η πίστη μπορεί να εργαλειοποιηθεί πολιτικά, και από τα αριστερά μας τις φωνές που επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος και εξακολουθούν να τάζουν λεφτόδεντρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επανέλαβε ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, πέρα και πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να φορούν τη φανέλα της Εθνικής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ