Ο Μητσοτάκης να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του για το 2022 – 2023 για να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του

«Ο κ. Μητσοτάκης ας καταλάβει ότι στο σπίτι του Βολταίρου καταντά χυδαία υποκρισία να μιλούν για πόθεν έσχες», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του καλώντας τον πρωθυπουργό να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2022 και το 2023, «ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία. Επειδή, λοιπόν, η ΝΔ επέλεξε προεκλογικά, μέσω της συζήτησης για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καλό είναι να της θυμίσουμε μια, πιθανότατα καθόλου αθώα, ”λεπτομέρεια”».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ”πόθεν έσχες” (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων». Σημειώνει ότι αυτή η τροποποίηση «επιτρέπει σε κάποιον να κάνει ό,τι αγορά επιθυμεί, επικαλούμενος τα μετρητά που… έκρυβε κάτω από το πάπλωμά του και τα οποία, πλέον, δεν είναι υποχρεωμένος να τα δηλώσει». Προσθέτει ότι «με τον προηγούμενο νόμο (Ν. 3213/2003 και τις τροποποιήσεις του) οι υπόχρεοι όφειλαν να δηλώνουν εκτός από τις τραπεζικές καταθέσεις τους και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ”το σύνολο των μετρητών άνω των 30.000 ευρώ” που διέθεταν εκτός τραπεζών, κάτι που αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στον νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν αυτός είναι ο λόγος που «δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους». «Έχουν αγορές με ”αδιευκρίνιστα”, που δεν θέλουν να εντοπιστούν;». «Ο κ. Μητσοτάκης ας καταλάβει ότι στο σπίτι του Βολταίρου καταντά χυδαία υποκρισία να μιλούν για πόθεν έσχες. Και ας πράξει το αυτονόητο, όπως ακριβώς τον κάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: να καταθέσει το ”πόθεν έσχες” του για το 2022 και το 2023, ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Και να μάθουμε επιτέλους αν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις αυτές τα 2 ακίνητα στο Ζαγόρι και την πηγή προέλευσης των χρημάτων αγοράς τους, καθώς δεν είναι δηλωμένα στο τελευταίο ”πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι αγοράστηκαν στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 (ημέρα Παρασκευή) και μεταγράφηκαν στο υποθηκοφυλακείο το 2023», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτοντας στην ανακοίνωση του φωτογραφία από σχετικό έγγραφο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Οι δύο δημοσιογράφοι που ακούγεται ότι θα αντικαταστήσουν την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...