Ο Μητσοτάκης θέλει να διαγράψει φοιτητές από τα Πανεπιστήμια

Μηνύματα τόσο προς τις πρυτανικές αρχές όσο και προς τους αγρότες περιείχε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην τακτική μηνιαία ενημέρωσή της.

Για την ασφάλεια και την εικόνα που υπάρχει στα Πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είδαμε τις πρόσφατες εικόνες από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και επανέλαβε ότι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

«Θα αποδοθούν τα ιδρύματα στους φοιτητές και τους καθηγητές έτσι ώστε να μείνουν εστίες γνώσης και να μην βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι που θέλουν να τους μετατρέψουν σε χώρους βίας και συγκρούσεων», είπε επίσης και ζήτησε την βοήθεια των πρυτανικών αρχών: «Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που να κάνουν τις παράνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην διαγραφή τους από το πανεπιστήμιο», τόνισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, και υλοποίηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνησή μας είχε δεσμευθεί προεκλογικά, η προσοχή μας στρέφεται στα θέματα της καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας που αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και σταματούμε την προσπάθειά μας».

Επισήμανε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται αμείωτοι και ότι «το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας. Γι’ αυτό τα πρόστιμα που έχουν μπει είναι σημαντικά και θα ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά έτσι ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι δεν θα εφαρμόζουν το νόμο όπως έχει ψηφιστεί».

Για την υγεία είπε ότι βρίσκεται συχνά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας «που απολαμβάνουν το όφελος του Ταμείου Ανάκαμψης με παρεμβάσεις στα κτήρια και τον εξοπλισμό για να χτιστεί το νέο ΕΣΥ. Είναι μια διαρκής προσπάθεια που θα συνεχιστεί».

Είναι σημαντικό είπε ακόμα αναφερόμενος στις ευρωεκλογές να μπορούμε να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού την θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για την Θεσσαλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του και είπε ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία και να προχωρήσουμε στην διαχείριση των υδάτινων πόρων της.

Όσον αφορά στην πράσινη μετάβαση είπε ότι «πρέπει να γίνει, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα αλλά από την άλλη εκφράζουμε ξεκάθαρες επιφυλάξεις για την ταχύτητα με την οποία είχε δρομολογηθεί επιβάλλοντας στους αγρότες μας δυσβάσταχτες υποχρεώσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ