Ο Μαύρος της MRB επιβεβαιώνει πλήρως το Periodista.gr – Πότε θα κάνει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)

Στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και το ευρύτερο μήνυμα των ψηφοφόρων αναφέρθηκε ο διευθυνών σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews.

Ο Δημήτρης Μαύρος επιβεβαίωσε πλήρως το PERIODISTA.GR (Ορίστε τι γράφαμε χθες σχετικά) και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Ενδέχεται η κυβέρνηση να μην αφήσει την αντιπολίτευση να οργανωθεί και να πάει σε εκλογές»

«Μη νομίζετε ότι θα είμαστε χωρίς εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συναισθήματα που «εκπέμπει ο κάθε αρχηγός». Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η δυσαρέσκεια, για τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν το ρίσκο και για τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν η αδιαφορία, είπε, επισημαίνοντας ότι «τα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας κόμματα τον Ιούνιο ήταν 13,5% και σήμερα έφτασαν στο 18,5%».

«Όλοι λέγαμε ότι πιθανά θα κάνει τον ανασχηματισμό ακόμη σήμερα, αλλά τελικά ο πρωθυπουργός δείχνει ότι σκέφτεται πιο έξυπνα γιατί αν πήγαινε στη διαδικασία να κάνει ανασχηματισμό γρήγορα θα σήμαινε ότι θα ίσχυε η στρατηγική του φύγε εσύ, έλα εσύ, πράγμα το οποίο θα έδειχνε μια αλλαγή στο αμπαλάζ, ενώ τώρα παίρνει φόρα με στόχο αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπουργείων, των πολιτικών και των ροών των χρημάτων, κυρίως για την καταπολέμηση της ακρίβειας», ανέφερε.

«Από την ακρίβεια έχουμε περάσει στην αισχροκέρδεια»

«Το 77% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι από την ακρίβεια έχουμε περάσει στη φάση της αισχροκέρδειας κι αυτό είναι πια εσωτερικό και όχι εισαγόμενο και σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται στην αγορά», τόνισε, πριν αναφερθεί στα «άπλυτα», όπως είπε και των άλλων κομμάτων.

«Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να χαίρεται»

«Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Είναι ένα πολύ πιο προσωποκεντρικό κόμμα γύρω από τον κ. Κασελάκη, που αν είχε προλάβει εκεί στο συνέδριο να πει άλλιώς το όνομα του κόμματος και να αλλάξει και σύμβολο δηλαδή, τότε το 15% που πήρε δεν θα το κρίναμε με βάση τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με βάση εκκίνησης μιας νέας πολιτικής οντότητας.


Άρα, ο κ. Κασελάκης μπορεί να χαίρεται διότι βλέπει ότι το προσωπικό του κόμμα είναι στο 15%», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαύρος, συμπληρώνοντας: «Είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν είναι ένας πόλος που μπορεί να επιβάλλει απόψεις σε όλη την Κεντροαριστερά κι εξάλλου δηλώνει ότι δεν το θέλει κιόλας. Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ακόμα πρωθυπουργικά προσόντα, έχει όμως ενδείξεις ηγετικών προσόντων, τα οποία τα βγάζει προς τα έξω, μερικές φορές άγαρμπα και ίσως με υπερβολές, οι οποίες τρομάζουν ακόμα και τους ίδιους τους ψηφοφόρους».

«Άνευρο το ΠΑΣΟΚ»

Για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαύρος είπε ότι «θα έπρεπε να έχει πάρει παραπάνω από μία μονάδα. Κι αυτό το οποίο διατυμπανίζουν όλοι οι πολίτες είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι άνευρο».

«Ενδέχεται η κυβέρνηση να μην αφήσει την αντιπολίτευση να οργανωθεί και να πάει σε εκλογές»
«Υπήρχε πολλαπλό μήνυμα και προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος, με την αποχή που ήταν 60% αλλά και προς την κυβέρνηση όταν το ποσοστό της κόντεψε να πέσει στο 27%. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Συνεπώς, ενδέχεται η κυβέρνηση να μην αφήσει την αντιπολίτευση να οργανωθεί και να πάει σε εκλογές», είπε ο κ. Μαύρος και συνέχισε: «Παρόλο που δεν είναι το στυλ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει τέτοιου είδους οπορτουνιστικά πράγματα, οι οπαδοί τέτοιων λύσεων ενδέχεται να τον πείσουν, αλλά θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, έτσι ώστε κάποια άμεσα έργα που είναι να παραδοθούν, να ολοκληρωθούν», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι «το θέμα, δεν ήταν το ίδιο το νομοσχέδιο, αλλά η βιασύνη, ενώ ο κόσμος έλεγε κάτσε βρε παιδί μου να καταλάβω και συνέδεαν αυτή τη φιγούρα με υιοθεσία παιδιού και εκεί τρελαινόταν».

«Οι δημοσκοπήσεις δεν έπεσαν έξω και προκαλώ το σύμπαν ως πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ να αποδείξει το αντίθετο», είπε, κλείνοντας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...