Ο Μαρινάκης συμμαχεί με τον «ψηφιακό γκουρού»: Το φιλόδοξο σχέδιο που αλλάζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Από τη Μποταφόγκο στην Ευρώπη – Ένα επαναστατικό μοντέλο ανάδειξης ταλέντων με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, Νότιγχαμ και Ρίο Άβε


Ένα πρωτοποριακό ποδοσφαιρικό project διεθνούς εμβέλειας δρομολογούν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Τζον Τέξτορ, στοχεύοντας στο μέλλον του αθλήματος: την ανάπτυξη και αξιοποίηση ταλέντων μέσω ακαδημιών.

Το σχέδιο προβλέπει την ενίσχυση της Μποταφόγκο με υπερσύγχρονες δομές scouting και εκπαίδευσης, ώστε να μετατραπεί σε παγκόσμιο «φυτώριο» ποδοσφαιρικών αστέρων. Η Βραζιλιάνικη ομάδα, ήδη υπό την ιδιοκτησία της Eagle Football του Τζον Τέξτορ, θα αποτελέσει τον πυρήνα ενός πολυεθνικού οικοσυστήματος παραγωγής ταλέντων, που θα συνδέεται λειτουργικά με τις υπόλοιπες ομάδες του δικτύου.

Πρόκειται για έναν συντονισμένο μηχανισμό εκπαίδευσης, μετακίνησης και εξέλιξης ποδοσφαιριστών μεταξύ:

  • Ολυμπιακού (Ελλάδα)
  • Νότιγχαμ Φόρεστ (Αγγλία)
  • Ρίο Άβε (Πορτογαλία)
  • και φυσικά της Μποταφόγκο (Βραζιλία)

Οι νεαροί παίκτες, αφού αναδειχθούν στις δομές της Μποταφόγκο, θα αποκτούν τη δυνατότητα να ενσωματωθούν σε συλλόγους της Ευρώπης, κερδίζοντας χρόνο, εμπειρίες και διασύνδεση με κορυφαία πρωταθλήματα. Στόχος είναι να χτιστεί ένα μοντέλο αμοιβαίας τεχνικής, αγωνιστικής και εμπορικής ωφέλειας.


Τέξτορ: Ο «ψηφιακός γκουρού» με βλέμμα στο ποδόσφαιρο του αύριο

Ο Τζον Τσαρλς Τέξτορ, ιθύνων νους της Eagle Football, φέρει μακρά εμπειρία από τον χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας – με παρουσία σε εταιρείες όπως η FuboTV και πρότερη ενασχόληση με εφαρμογές VR στο Χόλιγουντ.

Η Eagle Football Holdings, της οποίας προεδρεύει, ελέγχει ήδη κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Λυών (Γαλλία), η Κρίσταλ Πάλας (Αγγλία, μερική ιδιοκτησία), η Ντάρινγκ Βρυξελλών και φυσικά η Μποταφόγκο.

Το νέο project με τον Μαρινάκη συνιστά τομή στον τρόπο που χτίζονται καριέρες και εξελίσσονται ταλέντα, παντρεύοντας την δεξαμενή ταλέντων της Βραζιλίας με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία και εμπορική εμβέλεια.


Ένα μοντέλο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Εφόσον προχωρήσει, η συνεργασία Μαρινάκη – Τέξτορ αναμένεται να αποτελέσει παγκόσμιο case study, καθώς ενοποιεί πόρους, δίκτυα και φιλοσοφίες σε ένα κοινό οικοσύστημα ανάπτυξης.

Πολλά θα κριθούν από τις τελικές συμφωνίες και τη στρατηγική υλοποίηση, ωστόσο οι πρώτες συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, με στόχο έναρξη του σχεδίου από το 2025.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.