Ο Μακρόν παραγγέλνει… 11.000 μπουκάλια σαμπάνιας ενώ καταρρέει η γαλλική οικονομία

Το έλλειμμα της Γαλλίας ξεφεύγει από τον έλεγχο της γαλλικής κυβέρνησης και το σχέδιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ίδιο.

Την ίδια στιγμή που οι Γάλλοι στενάζουν από την αύξηση του κόστους ζωής, στο Ελιζέ παραγγέλνουν… 11.000 μπουκάλια σαμπάνιας για τις προεδρικές φιέστες.

Τι στιγμή που δισεκατομμύρια δίνονται σε χώρες όπως η Ουκρανία και το Σουδάν, η γαλλική κυβέρνηση απέστειλε στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο δαπανών για το 2024, το οποίο προβλέπει περικοπές 20 δισ. ευρώ, υπονομεύοντας την αξιοπιστία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ως οικονομικού μεταρρυθμιστή.

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις μπροστά σε μια δημοσιονομική στενωπό, καθώς το έλλειμμα του περασμένου έτους ήταν πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, λόγω ασθενέστερων επιδόσεων τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τα φορολογικά έσοδα, σε σχέση με τις προσδοκίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....