Ο Λευκός Οίκος δεν διαπραγματεύεται την αύξηση του ορίου δανεισμού

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο να αυξήσει, χωρίς προϋποθέσεις, το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, μία ημέρα αφότου το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών από τον Ιούνιο.

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τα τέσσερα ηγετικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, στις 9 Μαΐου. Ο πρόεδρος σκοπεύει να συζητήσει «την έναρξη μιας ξεχωριστής διαδικασίας προϋπολογισμού» σε αυτήν τη συνάντηση, είπε η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιέρ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Δεν θα διαπραγματευτούμε αυτό το θέμα» με τους Ρεπουμπλικάνους, τόνισε. «Το όριο του χρέους αυξήθηκε τρεις φορές επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά τώρα», υπενθύμισε.

Ο Μπάιντεν θεωρεί ότι η αύξηση του ορίου του χρέους είναι «συνταγματική υποχρέωση» του Κογκρέσου, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να συζητά το θέμα. Οι Ρεπουμπλικάνοι ωστόσο, πρωτοστατούντος του Κέβιν Μακάρθι, του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητούν δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ώστε να αυξήσουν το όριο δανεισμού της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...